Itt egy pár online bolt, ahol bitcoinnal is tudsz fizetni

Folyamatosan növekszik azoknak az üzleteknek a száma, ahol kriptovalutákkal, elsősorban bitcoinnal (BTC) lehet vásárolni. Ezek az online boltok a bitcoin mellet fiatpénzt is elfogadnak, de akad közöttük néhány, ahol kizárólag kriptóval lehet fizetni.

A mocskos fiat pénzedet vidd máshova

Egy olyan világban, ahol mindenki bitcoint használna, a vásárlás sokkal megbízhatóbb lenne. Nem lennének kártyacsalások, hitelképességhez való pontszámítás, fizetőképességi feketelista vagy földrajzi korlátozások. De nem ebben a világban élünk, és valószínűleg soha nem is fogunk. A bitcoin tulajdonosok azonban kíváncsiak arra, hogy hogyan működne ez a rendszer. Néhány üzlet már most is büszkén hirdeti, hogy csak bitcoint fogadnak el.  Emellett még sok másik olyan üzlet is van, melyekben a fiatpénzek mellett BTC-t is elfogadnak. Itt mindenféle árut és szolgáltatást megvásárolhatsz, de fizetésnél nem lesz szükség a bankkártyádra. Ezekben az igényes boltokban mindent szatosiban számolnak.

Vásárold meg a bitcoin forráskódját a Pirate Hash online boltban

Fiat pénzt nem fogadunk el” olvasható a piratehash.com online bolt oldalán. A kizárólag bitcoint elfogadó üzlet nyomtatott formában árulja a Bitcoin alfa-forráskód v0.01 verzióját. Megtalálhatók itt genezis blokk poszterek, részletezve a blokk fejléctől kezdve egészen a bitcoin alapú tranzakcióig. Kapható itt a Hodler of Last Resort nevű BTC társasjáték is, mely “hamarosan jön” státuszban van, várhatóan 1.000$ (drága!) körüli áron. Azonban a kisebb pénzűek számára az 50$-os P2PKH coin alapú tranzakciós plakát megfizethetőbb. A Pirate Hash egy minimalista bitcoin maximalista oldal. Vagyis vegyíti a letisztult dizájnt a személyre szabott cikkekkel a hardcore bitcoinerek számára. A fizetés nagyon egyszerű a BTCPay Serverrel megy és az on-chain tranzakció másodpercek alatt megjelenik. Fiat vagy kriptovaluta, minden fizetésnek ilyen zökkenőmentesen kellene mennie.

online bolt

Vásárolj BTC felszerelést a Bitcoin Tunnels-en

A Bitcointunnels.com online bolt ruházati és fali dekorációs termékeket árul. Ez az oldal kizárólag BTC/LN elfogadóhely, mely fizetéskor az Open Node bitcoin fizetésfeldolgozó rendszert használja. Kevésbé kifinomult, mint a Pirate Hash; a Bitcoin Tunnels a kezdő bitcoinereknek szeretne örök hűséget esküdni egy “A munka bizonyítéka a megoldás” pólóval vagy egy “Stacking Sats” trikóval.

Vásárolj egyedülálló Bitcoin művészetet a 21X-nél

Azoknak a bitcoinereknek érdemes a 21X.io-t felkeresni, akik kevésbé a megszokottra vágynak. Az olyan mintákkal, mint “Az összes csalás összege“, valamint az Ethereum kaki hangulatjel jelvény, a 21X határozottan maximalista ízlésben, a legtöbb szálon burkoltan dicséri a BTC kultuszát. Az árak nem USD, hanem Bitcoin alapúak. 0.021 BTC-ért például beszerezhetsz egy eredeti művészi alkotást, amely egy sor Cold Card tárcát ábrázol és egy félmeztelen nőt. A 21X nem kifinomult és nincs ideje shitcoinokra. Ha ez a nézet megegyezik a tieddel, irány és térképezd fel.

Ne feledkezzünk el a bitcoin cashesekről sem: shopping a bitcoin.com oldalon

Oké, a cryptoshirts.plus online bolt oldalán fizethetsz fiatpénzzel, de miért is tennéd, ha fizethetsz bitcoin cashhel vagy bitcoinnal? Az üzletben elérhető dizájnok minősége néhány fokkal magasabb, mint egy átlagos hobbi-üzleté, és nem minden póló népszerűsíti a BTC slash BCH-t, mint fizetőeszközt – csak többségük. Az új “BCH nem bombák” sorozat tetszeni fog az elvetemült bitcoin cashereknek, míg a hardver tárca vonzó lesz annak, aki biztonságos helyet keres digitális vagyonának.

Mi minden tudsz még Bitcoinnal venni az online boltokban?

Ha a felsorolt online boltokban nem találod meg azt, amit kerestél, akkor keresd fel a spending-bitcoin.com oldalt. Ez a weboldal egy gyűjtőhelyként szolgál, ahol kategóriák alapján tudsz keresni kezdve a könyvektől a játékokon át egészen a sporteszközökig. Ha fel akarod turbózni a számítógépedet, keresd fel a aria.co.uk weboldalt, ahol az új grafikus kártyádat akár Bitcoinnal is fizetheted. Ha a feleségednek akarsz venni egy új nyakláncot a névnapjára, látogasd meg a bitdials.eu online boltot. Válaszd ki a legszebb aranyláncot, és csengesd ki a vételárat bitcoinban. De vehetsz akár repjegyet is a bitcoinoddal köszönhetően például az AirBaltic légitársaságnak, ami szívesen fogadja a kriptódat. Tehát egy Riga – Barcelona repjegy bármikor tiéd lehet a BTC-ért cserébe.

Jó lenne, ha az összes vásárlásunk alkalmával fizethetnénk bitcoinnal vagy legalább a lehetőségünk meglenne rá. De addig is nyugtasson meg az a tudat, hogyha a bankod letilt, bitcoinból öltözködhetsz és mókás fali dekorációt vásárolhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük