Itt egy új bálnafigyelő a nagy bitcoin ügyletek nyomon követésére

A hőtérkép segítségével figyelhetjük mikor kerülnek nagy méretű vételi és eladási megbízások kiadásra a legforgalmasabb kriptovaluta tőzsdéken. Bálnafigyelő vizualizálva.

A BitcoinWisdom által frissen kiadott eszköz könnyebbé teszi a nagybefektetők piaci tevékenységének nyomon követését. Az aggregált hőtérképen a kereskedők és elemzők figyelni tudják a vételi és eladási megbízásokat. Historikusan szemlélve a chartot könnyen kivehetőek azok a korábbi árfolyam szintek, ahol a bálnák ellenállás és támasz szinteket húztak.

“A megbízások hőtérképe segítségével a kereskedők azonosítani tudják a fontos likviditási szinteket és kikalkulálhatják a nagykereskedők szándékait anélkül, hogy folyamatosan a piaci mélységet kelljen figyelniük,” írja a BitcoinWisdom az új eszközről.

Hogyan is működik?

Az indexoldal hőtérkép eszköze több vezető volumenű kriptotőzsde aggregált megbízáskönyvét gyűjti és vizualizálja vízszintes vonalakkal a bitcoin árfolyam charton. A tőzsdék között szerepel a Bitfinex, BitMEX és például a Coinbase is.

A vízszintes tengely jelöli az idősávot, míg a függőleges a megbízás értékét. A megbízások az adott árszintnél színesen vannak jelölve és a szín erőssége reprezentálja a limitáras megbízások számát.

Az aktuális bitcoin árfolyam alatti szintek a limitáras vételi ajánlatok, míg a fölöttiek az eladásiak. Az ilyen limitáras megbízások akkor kerülnek végrehajtásra, mikor az aktuális árfolyam eléri az adott szintet.

Például a fenti charton jól kivehető, hogy 8500 dollárnál egy jókora vételi fal csücsül, ahogy például 9300 dollárnál is, amit a héten sajnos áttört az árfolyam. Gyenge rezisztencia a 9000-nél is kivehető.

Kapcsolódó: