Itt van Irán válaszcsapása Szulejmáni megölésére, kilőtt a bitcoin, arany és olaj ára

A 2020-as esztendő legmagasabb bitcoin árfolyamának lehetünk szemtanúi, miután a frissen kibontakozó közel-keleti válság hatására az árfolyama 8300 dollárig repült. Az éjszakai órákban a BTC már a 8450 dollárt is megütötte.

Az emelkedés tegnap délután 16:00 óra után kezdődött a 7800 dolláros bázisról és éjjel 2:00 órára érte el a napi csúcsárfolyamát.

Az emelkedés egyenes következménye az Irán által mért rakétacsapásoknak az Irakban állomásozó koalíciós haderő állásaira. Az esemény arra késztette a kereskedőket, hogy a kockázatosabb befektetési eszközökből a menedékeszközökbe, mint aranyba, olajba és nem kis meglepetésre bitcoinba menekítsék vagyonaikat.

BTC/USD napi árfolyam | TradingView

Joshua Green, a Digital Asset Capital Management vezető kereskedője szerint a bitcoin rali az Irakban kibontakozó események direkt következménye.

Az arany és az olaj ára a bitcoinhoz hasonlóan gyors növekedésen ment át, bár azóta korrigálni kezdtek.

A Dow Jones index -0.42%-kal zárta a tegnapi kereskedési napot, míg a S&P 500 index -0.28%-kal.

A nyersolaj 62 dolláros hordónkénti áron kereskedik, míg az arany unciája 1579 dollárt ér.

A friss ármozgás a vezető kriptovaluta piacán egy újabb konfirmáció arra, hogy a befektetők a bitcoint geopolitikai és világgazdasági felfordulások idején mint menedékeszköz kezeli.

A top 10 piaci értékű érme közül még a litecoin tudott komoly erősödést felmutatni, pillanatnyilag 47.62 dolláron és 4.22 százalékot erősödött 24 óra leforgása alatt.

Ezek tuti érdekelni fognak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük