J.K. Rowling esete a bitcoinnal

Pénteken felrobbantotta a Twittert J.K. Rowling, mikor a bitcoinról kérdezett. Az írónőnek többek között Elon Musk is próbálta elmagyarázni, mi is a kriptopénz.

A Harry Potter írója, J.K. Rowling péntek este írta ki a Twitteren, hogy nem érti a bitcoin működését és kérte a közösséget, hogy segítsenek neki megérteni. Több se kellett a kriptoközösségnek, rögtön le is csapott az írónőre, hogy a tudásvágyát kielégítsék.

Először technikai alapon próbálták megközelíteni a kérdést, ahol blokkláncról, bányászatról meséltek neki azonban a tech kifejezésekkel teljesen összezavarták az írónőt.

“Most az emberek elkezdték magyarázni nekem, mi is az a bitcoin és őszintén szólva annyit értek belőle, hogy bla bla bla, gyűjthető (mint az én kicsi pónim?) bla bla bla számítógépek (na ilyenem van) bla bla bla kripto (na ez elég ijesztőnek hangzik) bla bla bla kockázatos (na ezt pont nem értem).”

Még Elon Musk is hozzászólt a beszélgetéshez:

“Igen, nagyjából erről van szó, annyit azonban még hozzátennék, hogy a központi bankok masszív pénzkibocsátása miatt a bitcoin internet pénze összehasonlítva egész stabil lábakon áll.” – utalt Musk a hagyományos devizák elértéktelenedésére a pénzkibocsátás inflációs hatása miatt.

Mivel Rowling még ezután sem értette, és arra jutott, hogy ezt már nem is fogja megérteni, a kripto közösség a saját, Harry Potteres világára fordította le a bitcoin működését. Az alábbi analógia még hasznos lehet másoknak is, amennyiben egy nem túl erős technikai háttérrel rendelkező egyénnek próbálunk mesélni a bitcoinról, aki amúgy járatos a Harry Potter univerzumban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük