NFL-sztár Russel Okung kripto-startupba fektet

Az NFL csillag, Russell Okung által alapított startup, az Okung Ventures egy kripto-startupba fektetett. A Fold, egy Bitcoin alapú alkalmazás, mely segít a kriptovaluta tulajdonosoknak BTC-hoz jutni és azt elkölteni.

A Los Angeles Chargers játékosa befektetőként támogatja a Fold nevű alkalmazást, amely lehetőséget ad a felhasználók számára, hogy Bitcoinnal vagy fiatvalutával fizethessenek például az Amazonon, az igénybe vett Uber szolgáltatásért, vagy a Starbucksban. Hasonlóan működik a hitelkártyák által nyújtott cashback jutalmakhoz: minél többet költesz, annál több Bitcoin jutalmat kapsz.

Okung úgy véli, hogy “a Bitcoin szerzés minél szélesebb körű lehetőségeinek megtalálása ugyanolyan fontos, mint az, hogy minél több ember érdeklődjön az egyszerű Bitcoin vásárlás iránt”.

Russel Okung

Bitcoin-támogató és oktató

A hónap elején a Fold bejelentette, hogy csatlakozott a Visa Fintech Fast Track programjához, és elindít egy Fold Visa bankkártyát, amely Bitcoin jutalmakat kínál. Okung azt nyilatkozta, hogy “ez nagy lépést jelent a Bitcoin mainstream elfogadása felé. Izgatottak vagyunk az új partnerségünk és a lehetőség miatt, hogy még több emberrel megismertessük a világ legjobb pénzét.”

Okung igazi kripto-oktatóvá vált a 2019. májusi a “Fizess nekem Bitcoinban” tweetje óta. Cége azóta egy Bitcoin konferenciát is szervezett Los Angelesben. Azt vallja, hogy a Bitcoint “gyakorlatias megoldásnak tekinti a régi pénzügyi rendszer leküzdésére, amely a pusztulás küszöbén áll”.

“A Bitcoin mindent megváltoztat. Ahogy a gazdasági bizonytalanság továbbra is befolyásolja mindennapi életünket, azt hiszem, hogy egyre több ember fogja megtapasztalni a pénzhez való viszonyulásának megváltozását.”

Híres sportolók támogatják a kriptoszektort

A Foldba történő befektetésével Okung is felkerült a kiemelkedő sportolók és hírességek listájára, akik támogatják a kriptovalutát.

Floyd Mayweather boxoló a Centra nevű kriptovaluta-projektet népszerűsíti, amely több mint 32 millió dollárt gyűjtött a kezdeti coinkibocsátása során. Alapítóit később csalással vádolta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC). A kosárlabda területén a Brooklyn Nets pontszerzője, Spencer Dinwiddie nemrégiben bejelentette, hogy a Cred, kripto alapú hitelezési platform mögé áll be.

A közelgő BTC blokkjutalom felezéssel mások a platformjaikat használják a kriptovaluta vásárlásának és megtartásának ösztönzésére. Ben Askren, volt UFC ketrecharcos még a Twitter nevét is megváltoztatta, hogy emlékeztesse több mint 300 ezer követőjét a várhatóan május 12-ig bekövetkező felezésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük