A japán SBI megabank a Ripplével közösen indít webshop utalási alkalmazást

A japán SBI Holdings banki konglomerátum leányvállalata, az SBI Ripple Asia demonstrációs céllal már teszteli a Money Tap alkalmazást néhány webáruházban.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A demóteszt a Ripple cég xCurrent fizetési termékét használja és segítségével valós idejű utalásokat lehet lebonyolítani az SBI Group tokiói székhelyén található éttermekben.

A cég így akarja tesztelni a terméket és tapasztalatot gyűjteni a felhasználásról még mielőtt egy éven belül Japán szerte elérhetővé tenné.

Az SBI közleménye szerint az alkalmazás használatával webshopon belüli utalásokat lehet kényelmesen és biztonságosan lebonyolítani.

A Money Tap elsődleges funkciója, hogy webshop fiókok és a kapcsolt bankok között bonyolítson le utalásokat és először múlt év márciusban jelentették be.

Már letölthető iOS és Android készülékekre is, és segítségével a fogadófél telefonszámára vagy QR-kódjára van szükség utaláskor. Regisztrációnál és belépéskor biometrikus adatokat kell megadni, mint például ujjlenyomat.

2019 márciusban 13 regionális bankot kapcsolt be Money Tap hálózatába mint társalapító. Az alkalmazás Japánban mint elektronikus fizetési ügynök van regisztrálva. Áprilisban az egyik japán partnerbank, a Resona ismeretlen okok miatt kilépett a szövetségből.

A Ripple május elején felvette igazgatótanácsába Yoshitaka Kitaot, aki az SBI Holdings ügyvezető igazgatójaű.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.