Jason Derulo elárulta: solanába fektetett, teljesen letaglózta a kriptó menetelése

Jason Derulo világhírű énekes a napokban a legnagyobb örömmel árulta el, hogy júniusban solanába (SOL) fektetett, melynek menetelése most szó szerint letaglózta az énekest. A kriptó a piaci értékét tekintve a rangsorban már a hetedik helyen csücsül, letaszítva trónjáról még a Dogecoint is.

Júniusban solanába fektettem. Tyű, micsoda menet! #kriptó” – tweetelte Derulo felvillanyozva.

Ugyan az egyelőre még nem derült ki, mekkora összeggel szállt be az énekes a kriptovaluták világába, az viszont biztos, hogy hatalmasat kaszált, a SOL ugyanis az elmúlt három hónap alatt több árfolyamcsúcsot is megdöntött. Júniusban a kriptó értéke még 25 és 41 dollár körül mozgott, aztán szeptember 4-én, avagy tegnap elérte a mindenkori csúcsát, és egészen 150 dollárig száguldott. A jó hír pedig, hogy egyelőre úgy tűnik, nem igazán tervez megállni a növekedésben, és megállíthatatlanul tör előre, büszkén átvéve hatalma felett az irányítást.

De nemcsak Derulo markába hullott kriptóeső. Logic híres rapper tavaly októberben 6 millió dollár értékben vásárolt bitcoint, most pedig több mint 250 százalékos nyereségen csücsül.

A legtöbb sztár inkább az NFT-ket választja

A fent említett két hírességgel szemben a legtöbb sztár, aki idén kezdett elmélyülni a kriptopiac szépségeiben, inkább a nem helyettesítő tokeneket (NFT) preferálja. Már szinte számon sem lehet tartani, mennyi híresség, művész, sportklub, zenész indít saját digitális gyűjteményt, vagy éppen a már piacon levőket kaparintja meg.

Az elmúlt hónapban az NBA ikonja, a háromszoros bajnok Stephen Curry 180 ezer dollárért vásárolt meg egy egyedülálló, „Bored Ape” nevezetű digitális műalkotást. Hasonlóképpen, a híres hip-hop titán, a 15-szörös Grammy-díjas Marshall Bruce Mathers III, művésznevén Eminem, augusztusban bejelentette, hogy saját NFT kollekciót indít. A lista pedig folyamatosan bővül, és a hírességek újabbnál újabb vizekre eveznek az NFT-k világában. A háromszoros FIFA-világbajnoki címvédő Pelé karrierjének legendás pillanatait például NFT gyűjteményben örökítik meg, a bevétel 90 százalékát pedig jótékonysági szervezeteknek adományozzák.