Jim Rogers befektető úgy véli, a bitcoin el fog tűnni

A dúsgazdag befektető, Jim Rogers szerint a bitcoin értéke nullára fog csökkenni. 

A múlt héten az AERA Dot kiadványnak adott interjújában Jim Rogers befektető kijelentette, hogy a bitcoin még mindig csak egy lufi. A vezető kriptovaluta szerinte hamarosan nullára fut és végül eltűnik. A 77 éves befektetési guru úgy véli, hogy az összes kriptovaluta ára hirtelen zuhanni fog, majd mind eltűnik a süllyesztőben.

“Azok, akik kriptovalutát használnak, azt gondolják, hogy okosabbak, mint a kormányaik. Valójában azt hiszem, hogy ezek az emberek korrektek. De a kormányuknak van valami olyan a birtokában, ami a kripto tulajdonosoknak nincs. Ezek a fegyverek. Azért gondolom, hogy a kriptovaluta el fog tűnni, mert az nem a kormány hatalmának fegyveres erőin alapszik”, állította Rogers.

A kripto csak szerencsejáték

Nem ez az első eset, hogy Rogers lehúzza a kriptovalutákat. Még 2017 novemberében a Cointelegraph-nak azt nyilatkozta, hogy a BTC úgy néz ki, mint egy lufi. Ez konkrétan azelőtt történt, hogy a bitcoin elérte mindenkori legmagasabb árát.

“A kriptovaluták még néhány évvel ezelőtt nem is léteztek, de egy pillanat alatt 100-szor és 1000-szer értékesebbek lettek. Ez egy tiszta buborék, és nem tudom a megfelelő árat. A virtuális valuta nem befektetési cél. Csak egy szerencsejáték.”

Csakúgy, mint Warren Buffett és Soros György, úgy Rogers is a világ egyik leggazdagabb befektetője. Ő a Rogers International Commodities Index (RICI) feltalálója, valamint a Quantum Fund és a Soros Fund Management társalapítója is. Rogers véleménye amúgy visszatükrözi Warren Buffett-éjét, aki még idén februárban azt nyilatkozta, hogy a kriptovalutáknak alapvetően nincs értékük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük