Jöhet a kriptoforint? Nemzeti kriptovaluták hadát tervezi kibocsátani a Binance

A Binance kriptotőzsde imént jelentette be a Vénusz projektet, aminek keretében lokális és regionális valutákhoz rögzített és fedezett stabilcoinokat fog kibocsátani. Potenciálisan akár egy kriptoforint bevezetése is szóba jöhet.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

A ‘lokális’ stabilcoin kezdeményezés keretében a cég a meglévő nyilvános blokkláncát, a Binance Chaint és a nemzetközi utalási rendszert kívánja hasznosítani.

A Binance közleménye szerint új partnerségeket kíván létrehozni a kormányokkal, vállalkozásokkal, valamint a kriptovaluta és blokklánc cégekkel a lokális stabilcoinok kifejlesztése érdekében.

A közlemény szerint a Binance “teljes technikai folyamat támogatást, megfelelőség-ellenőrzési rendszert és többdimenziós együttműködési hálózatot nyújt a Vénusz felépítéséhez”, hozzátéve:

“A Binance továbbá olyan kormányzati partnereket, vállalatokat és szervezeteket fogad fel, amelyek globális szinten nagy érdeklődéssel és befolyással bírnak, hogy velünk együttműködjenek egy új, nyílt szövetség és fenntartható közösség felépítésében.”

A tőzsde a Binance Chain blokkláncon két stabilcoint bocsátott ki, a BTCB-t, ami bitcoin fedezetű és 1:1 átváltási árfolyamú digitális valuta és a BGBP-t, ami az angol fonthoz van rögzítve. Ezenkívül múlt év novemberben a centralizált tőzsdeplatformján bevezette az USDC dollárfedezetű stabilcoint is.

Az Ugandában létesített afrikai üzletágának indításakor, 2018-ban, a cég azt nyilatkozta, hogy a vállalatok kriptoszektorba csábításának egyik fontos eszközei lehetnek a stabilcoinok:

“A bitcoin birtoklása helyett az [intézmények] inkább biztosabb coinokat szeretnének, mivel ezekben az országokban még mindig a dollár az alapértelmezett fizetőeszköz.”

A bejelentés alapján azonban a Binance a Vénusz projekttel a kisebb országok intézményi és kormányzati szereplőit célozza meg. E tekintetben akár még a Magyar Nemzeti Bank is szóba jöhet, mint potenciális együttműködő és kriptoforint kibocsátó partner, már ha van elegendő affinitás a jegybank részéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.