Június 30-ig elkészülhet az Ethereum PoS-áttérés kódja

Az Ethereum POS-áttérés első fázisának kódja június 30-áig elkészülhet, jelentették egy május 2-án tartott Ethereum fejlesztői találkozóról.

A kéthetente megrendezésre kerülő online meetingen az ETH kutató Justin Drake azt jelentette, a fejlesztők június végére elkészülhetnek a proof-of-stake konszenzus algoritmus kódjával. Drake elmondta:

Bőven időben vagyunk. Jönnek a kódszimplifikációk, ami nagyszerű és a végső finomvizsgálatok során megtaláljuk az utolsó bugokat is.

Zéró fázis (phase zero) a neve annak az átmeneti fázisnak amikor az Ethereum hálózat proof-of-work konszenzus algoritmusról proof-of-stake-re áll át.

Alternatív kifejezéssel Beacon Chain néven emlegetett POS-áttérés során új blokkvalidációs rendszer lép életbe, ahol a bányászok helyett a validátorok kulcsszerepet játszani a blokkok láncra fűzésében és ezzel a tranzakciók hitelesítésében.

A zéró fázist 2019 januárban jelentették be, amit februárban követett egy Ethereum fork, aminek legfontosabb újítása az volt, hogy csökkentették a bányászoknak járó blokkjutalmat.

Eközben a sharding technológia is kezd ismertségre szert tenni az ETH közösségben. A sharding lényege, hogy skálázhatóbbá tegye a hálózatot úgy, hogy a tranzakciók feldolgozását csomópontok kisebb csoportja között ossza fel ezáltal növelve az Ethereum blokklánc kapacitását.

Nem sokkal korábban az Ethereum vezető fejlesztő Hudson Jameson bejelentett egy harmadik feles audit sikeres finanszírozását az ASIC-ellenálló ProgPoW algoritmusára.

A korábbi meetingeken az is szóba került, hogy a fejlesztők gyakrabban fognak hálózatfrissítést eszközölni.

Az Ethereum ICO-mánia legsikeresebb terméke. Több mint 20 millió letöltés. Szabadulj meg a felesleges online reklámoktól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük