Indul a Constantinople, az Ethereum hard forkja


Még ma este elindul az Ethereum hard forkja, a Constantinople fork és a St. Petersburg. A visszaszámlálás szerint magyar idő szerint 20:50:35-kor lövik fel a hálózatfrissítést. Mielőtt a fő hálózaton alkalmaznák a frissítéseket, először többek között a Ropsten teszthálózaton élesítik.

Az Ethereum hálózatfrissítésére már hónapok óta vártunk, de most végre elérkezett a nagy nap. De mit is fog jelenteni ez a hard fork a hálózat számára?

A frissítés fő célja a hálózat hatékonyságának növelése lesz. Azon belül a legfontosabb területek, a hálózat fő protokolljának specifikációja, a szerződés standardok és a kliens API-k.

Fontos információ még, hogy a blokkjutalmak is csökkenni fognak – ahogy ez korábbi hálózatfrissítésekkor is ugyanígy történt. Most a 3 ETH-s blokkjutalom 2 ETH-ra fog lecsökkenni. A harmadolásról és az Ethereum jégkorszakról itt írtunk bővebben.

Elindul a Constantinople, az Ethereum hard forkja

A Constantinople-t egyébként már tavaly októberben élesíteni akarták, azonban azóta kétszer is eltolták az indulás időpontját. Legutóbb januárban biztonsági okokból tették ezt meg, azonban a legutóbbi Ethereum core developer webmeetingen a fejlesztők rábólintottak a két forkos megoldásra.

Az Ethereum hard forkját a legtöbben támogatják a kriptoközösségen belül. A legnagyobb nevek közül például a Binance már nyilvánosan egy Twitter bejegyzésben reagált, és biztosította az Ethereum közösséget a fork támogatásáról.

Hogyan fogja befolyásolni az ETH árát a Constantinople fork?

Az elmúlt hetekben a Constantinople-re való készülődés már egyértelműen hatással volt az ETH árára a tőzsdéken. A kifejezetten volatilissé váló ETH például a nemrég még a három hónapos rekordját is megdöntötte – majd rögtön utána zuhant is 17%-ot.

A Byzantium fork történéseit alapul véve most is várható egy árcsökkenés a hard fork után. Ez azonban előreláthatólag nem fogja túl lépni a 20 százalékos zuhanást. A legtöbb szakértő szerint azonban ez a zuhanás viszonylag hamar vissza fog rendeződni, és nem lesz hosszú távú negatív hatása a hard forknak.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.