Justin Sun 2 milliárd dollárral igyekszik menteni a TRX tokenjét

2022. június 13-a igazi fekete hétfő lett az egész kriptopiacon, de a Tron DAO számára még ennél is súlyosabbra fordultak a dolgok. Kora reggel vált nyilvánvalóvá, hogy a Tron stabilcoinja, az USDD elveszítette a dollárhoz rögzítését. Ennek azonnal érezhető hatása volt a TRON hálózata natív tokenjének, a TRX-nek az árfolyamában.

Justin Sun harca a TRX megmentéséért

Az egész piacon eluralkodó negatív hangulattal valamint az USDD dollárhoz való rögzítésének elveszítésével együtt a TRX árfolyama 20%-ot veszített az árfolyamából. Amikor a pánik már kezdett kitörni, a Tron Foundation alapítója és vezetője, Justin Sun lépett színre és több bejelentést is tett. Arról számolt be, hogy a Tron DAO 700 millió USDC-t pumpált az USDD mögé, hogy megtartsa a dollárhoz való rögzítést. A lépés eredményeként az USDD stabilcoin szinte teljesen visszanyerte a kezdeti árfolyamát és most majdnem 1 dolláron kereskednek vele. Sun azt is hangsúlyozta, hogy mostantól az USDD folyamatosan túl lesz biztosítva 130%-os arányban, hogy így mindenképpen elkerülhessék a TerraUSD sorsát.

Twitter

Az USDD mögötti fedezet arányát éjjel-nappal meg lehet nézni a Tron DAO Reserve hivatalos weboldalán. Mindenesetre annak ellenére, hogy a rögzítést sikerült visszaállítani, a TRX sortolása nem állt meg. Úgyhogy Sun azt is bejelentette nem is olyan rég, hogy a TronDAO 2 milliárd dollárt fordít a forráskivonás elleni harcra. A lépések sajnos nem érték el a kívánt céljukat. Mert ugyan néhány százalékot visszajött a TRX, de még mindig elég látványos a forráskiáramlás üteme. Mindenesetre ahogy ebben a cikkben is fejtegettük, a bitcoin és más kriptovaluták árfolyamának zuhanásától még nem szabad pánikba esnünk. Gondoljunk arra, hogy voltak már ilyen hullámvölgyek korábban is.