Justin Sun az amerikai lakásából irányította a pénzmosási rendszerét, állítja a SEC

A Tron alapítója, Justin Sun “az Egyesült Államokban élő ügyfelek és befektetők számára népszerűsítette a TRX-et és/vagy a BTT-t” az országban tett hosszú üzleti útjai során, állítja az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) most újonnan benyújtott keresete.

Sun korábban kérte, hogy ejtsék a keresetet ellene. Ugyanis állítása szerint ő, valamint a Tron Foundation, a BitTorrent Foundation és a Rainberry Inc. be nem jegyzett értékpapírokként értékesítette a Tron és BitTorrent tokeneket. Sun azt állította, hogy a SECnem egy globális szabályozó hatóság“. “Így nincs jogköre arra hogy túlnyomórészt a külföldi tevékenységeket is szabályozza”.

A most frissített dokumentumokban azonban a SEC azt állítja, hogy valóban rendelkezik joghatósággal az alperesek felett. Ugyanis azok “célzottan az Egyesült Államokban és az Egyesült Államok felé irányuló cselekményeket hajtottak végre“.

A csütörtökön benyújtott dokumentumok szerint az alperesek:

  • A TRX és/vagy a BTT népszerűsítése az Egyesült Államokban élő ügyfelek és befektetők körében történt,
  • a TRX-et és a BTT-t nem bejegyzett ügyletekben kínálta és értékesítette az Egyesült Államokban található magánszemélyeknek
  • pénzmosási sémát építettek fel a TRX-nek az Egyesült Államokban található kereskedési platformon, nevezetesen a Bittrex-en, és pénzmosási kereskedést valósítottak meg.

Fontos kiemelni, hogy a megújított kereset azt is állítja, hogy “a Tron Foundation, a BitTorrent Foundation és/vagy a Rainberry nevében végzett munkája során Sun sokat utazott az Egyesült Államokba abban az időszakban, amikor a TRX-et és a BTT-t népszerűsítették, kínálták és értékesítették”.

Sun állítólag 2017-ben több mint 80 napot, 2018-ban több mint 120 napot, 2019-ben pedig mintegy 180 napot töltött az Egyesült Államokban. Ez magában foglalta a Bostonba, New Yorkba és San Franciscóba tett utazásokat. A kereset azt is állítja, hogy a Rainberry bérelt egy lakást, ahol Sun néhány 2019-es amerikai útja során tartózkodott.