Samsung Galaxy S10: kriptotárca és támogatott dappok

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Samsung zászlóshajó telefonja, a Galaxy S10 kriptovaluta tárcával is rendelkezik és 4 dappot támogat, jelentette be a koreai gyártó.

Samsung Blockchain Wallet a Galaxy S10-en

A CoinDesk Korea írt először a Samsung bejelentéséről, miszerint a Galaxy S10 kiptovaluta tárcát is biztosít már a felhasználóinak. A telefonon elérhető Samsung Blockchain Wallet jelenleg csak ether-t (ETH) és az ethereum-alapú ERC20 tokeneket támogatja. Bár korábban szó volt a Bitcoinról is, jelenleg ez még nem elérhető a tárcán.

De a dappok is büszkén képviseltetik magukat az új Galaxyn. A mostani bejelentés szerint 4 decentralizált appot támogat a telefon: a kriptojáték platform, az Enjin, a szépségápolással kapcsolatos Cosmee, a cicás CryptoKitties és a CoinDuck fizetési szolgáltató már mind jelen vannak.

Maga a tárca alkalmazása a Samsung Galaxy Store-ban elérhető, és csak a Galaxy S10-re lehet letölteni. A vállalat közleménye szerint a jövőben minél több eszközt és kriptovalutát szeretnének bevonni.

A kriptoközösség jó pár tagja már izgatottan várta ezeket a híreket, hiszen néhány héttel ezelőtt a Samsung már bejelentette, hogy külön tárhelyet fog biztosítani a privát kripto kulcsoknak új telefonján. Ez a “Blockchain Keystore”-nak keresztelt megoldás a később a nagyvilággal megosztott részletek szerint 3 jelentősebb szolgáltatás nyújt a felhasználóknak: fizetési lehetőséget, digitális aláírásokat és kripto tárolást, illetve utalást.

Leegyszerűsített tranzakciók

A most bejelentett Samsung Blockchain Wallet ezzel a Blockain Keystore-ral együtt, kapcsolatban fog működni. A közös cél, hogy a technológiába most beszállóknak leegyszerűsítsék a tranzakciók menetét.

Ez a leegyszerűsített tranzakció figyelhető meg például a CoinDuck használata során is. A dapp segítségével a felhasználók csak egyszerűen beírják a fizetendő összeget, beszkennelik az eladó tárcájának QR kódját, majd az elfogadás gomb megnyomásával meg is történik a vásárlás. A CoinDuck jelenleg szintén csak az ethert támogatja.

A CoinDuck anyavállalata, a Chain Partners, így nyilatkozott a szolgáltatás előnyeiről:

“Eddig meglehetősen körülményes volt kimásolni az eladó tárcacímét, majd beilleszteni külön a személyes tárcánkba. Ezt a folyamatot óriási mértékben könnyíti meg a CoinDuck és a Samsung Blockchain Wallet.”

Akik előrendelték, azok március elején meg is kaphatják az új Galaxyt, a szállítás március 8-án kezdődött meg világszerte.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.