Két hónap szenvedés után a brit FCA engedélyezi a Binance működését

Két hónappal azután, hogy a Binance-re rászállt az Egyesült Királyság pénzügyi felügyelete, az FCA  frissítést adott ki, amelyben jelezte, hogy engedélyezte a népszerű tőzsde működését.

Az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága rendezte az összes problémáját a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjével, a Binance-szel. A szabályozó augusztus 25-én frissítést tett közzé, amelyben tisztázta a helyzetet, két hónappal azután, hogy korlátozásokat vezetett be a kriptováltó egyes műveleteire.

Az FCA kavarása valóságos lavinát indított el a Binance ellen

Még idén június végén az FCA figyelmeztető lövést adott ki a tőzsde ellen, mondván, hogy a Binance Markets Limited “nem végezhet semmilyen szabályozott tevékenységet az Egyesült Királyságban”.

A felügyelet továbbá azt állította, hogy a kriptopénz kereskedési platform “az FCA előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül nem végezhet semmilyen szabályozott tevékenységet”.

Röviddel ezután a Binance válaszul jelezte, hogy a Binance Markets Limited nem az a szervezet, amely származtatott termékeket kínál az Egyesült Királyságban. A tőzsde azt is közölte, hogy a felhasználók számára semmi sem változott, és a felügyelet értesítése nem volt közvetlen hatással a szolgáltatásokra.

Mindez ahhoz vezetett, hogy a kriptopénz tőzsde iránt a globális felügyelőszervek egyre nagyobb érdeklődést mutattak.
Most azonban megváltozott a helyzet. Az FCA augusztus 25-én egy frissítést adott ki, amelyben arról tájékoztatott, hogy a problémát kezelték.

“2021. június 25-én az FCA követelményeket támasztott a Binance Markets Limiteddel szemben. A cég a követelményeknek minden szempontból megfelelt” – olvasható a frissített bejegyzésben.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója a Twitteren gyorsan felvázolta a fejleményt, mondván: “pozitív előrelépés. Egyszerre csak egy kis lépés”.

Érdemes megjegyezni, hogy a vállalat az elmúlt hónapokban számos lépést tett a megfelelési erőfeszítések fokozása érdekében. Ezek közé tartozott az új munkatársak felvétele és a kötelező KYC-követelmények bevezetése.
Érdekes módon olyan jelentések is napvilágot láttak, amelyek szerint az FCA azt állította, hogy nem képes szabályozni a Binance-t, hiába vannak kriptopénz-iparággal kapcsolatos kockázatok. Mindazonáltal az FCA nyilatkozata egyértelműen kimondja, hogy a cég minden kérésnek eleget tett.