Bekeményít a Binance, a felhasználóknak kötelező lesz a KYC-ellenőrzés

A Binance augusztus 20-án bejelentette, hogy mind az új, mind pedig a meglévő felhasználók számára kötelező lesz a középszintű KYC (Ismerd meg az ügyfeled) ellenőrzés elvégzése.

A Binance-re egyre nagyobb nyomás nehezedik a szabályozói oldalról. Sorra jelentik be az országok pénzügyi felügyeletei, hogy vizsgálatot indítanak a világ legnagyobb kriptotőzsdéjével szemben. Feltételezhetően a hatósági figyelmeztetések miatt a kriptováltó úgy döntött, hogy szigorú felhasználói ellenőrzést kér minden ügyfelétől.

A Binance ma reggel közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy mostantól minden új felhasználónak ki kell töltenie a középszintű ellenőrzést a váltó platformján, hogy hozzáférhessen a Binance valamennyi szolgáltatásához, beleértve a letétbe helyezést, a kereskedést és a lehívásokat is.

A váltó úgy fogalmazott, hogy “folyamatosan felülvizsgálja termékeit és szolgáltatásait, hogy a fejlődő globális megfelelési előírások fényében meghatározza a változásokat és fejlesztéseket. A felhasználók védelmének fokozása és a mindenki számára biztonságos kriptokörnyezet biztosítása érdekében…”

A kriptotőzsde személyazonosság-ellenőrzési folyamata szerint a középszintű ellenőrzés magában foglalja egy érvényes személyi igazolvány benyújtását, valamint az arcellenőrzést.

Azon meglévő felhasználók esetében, akik még nem végezték el, csak korlátozottan férhetnek hozzá a szolgáltatásokhoz, ami azt jelenti, hogy csak eszközöket hívhatnak le, megbízásokat törölhetnek vagy pozíciókat zárhatnak. Számukra azt javasolja a platform, hogy minél előbb azonosítsák magukat.

Ezt a lépést egyébként a nem ellenőrzött fiókok maximális napi lehívási limitjének csökkentése előzte meg. Néhány héttel ezelőtt a Binance 2 BTC-ről 0,06 BTC-re redukálta a lehívható összeget.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük