Kezd magára találni a Zcash a Blossom fedőnevű kódjavítás után

A Zcash (ZEC), az anonimitásra fókuszáló kriptovaluta, köszöni szépen él és virul. A ‘Blossom – Virágzásnak‘ elnevezett kódjavítás ugyanis aktiválódott. Ez egy kötelező rendszerszintű upgrade, ami tovább erősíti majd a kriptovalutát.

Csütörtök este a Zcash kriptóval 31 dollár áron kereskedtek, és a kereskedők egyértelműen bikapiacot prognosztizálnak. Az árfolyam az elmúlt héten 13%-ot emelkedett, és a kriptovaluta a piaci kapitalizációja alapján már a 33. helyet foglalja el. Teljesítményével megelőzte a Bitcoint és az Ethereumot is. A ZEC árfolyama 4.5%-kal jobban emelkedett mint a BTC, és 4%-kal magasabb az árfolyama mint az ETH-nak az elmúlt 24 órában.

Azonban az elmúlt hónapok medvepiaci hangulata a Zcashnek sem tett jót. A ZEC árfolyama is beszakadt, és a mostani árfolyam az emelkedés ellenére is még 3 éves mélyponton van. Utoljára 2017 elején tartózkodott ebben a sávban, és éves szinten 43%-kal van lejjebb az árfolyam.

Virágzásnak indul a Zcash coin

Közben a Blossom – Virágzás upgradet tegnapelőtt este 21:45-kor aktiválták. A rendszerfrissítéstől azt várják, hogy javítani fogja a kapacitást, és a skálázási lehetőséget. A felhasználói élmény is javulni fog, ugyanis a blokkgenerálási időt felezik 75 másodpercre.

Ennek köszönhetően sokkal több tranzakciót tudnak feldolgozni egységnyi idő alatt. Hasznos hozadéka a frissítésnek, hogy ezzel egyidejűleg a tranzakciós díjak is alacsonyak maradnak. Az upgrade után a kibocsátási idő nem változott, de a többi érték, mint az alapértelmezett tranzakciós lejárat és a tranzakció végrehajtásához szükséges konfirmációk száma változni fog.

Ez lesz egyidejűleg a Network Upgrade Pipeline első éles implementációja is, amit az Electric Coin Co fejlesztett, ez az a cég, ami a Zcash mögött áll. Ez az új technológiai megoldás teszi lehetővé az új protokollok upgradjének a leszállítását.

A Zcash korábbi protokoll upgradjét Saplingnek hívták, és 2018. októberében implementálták. Ez a javítás 90%-kal csökkentette a tranzakciós időt, és 97%-kal vágta meg a tranzakcióhoz szükséges memóriaigényt.

Az elmúlt napokban az egyik legnagyobb kriptovalutatőzsde, a Coinbase már be is jelentette, hogy támogatni fogják a Blossom upgradet, de ugyanígy nyilatkozott a Binance is. A protokoll élesítése alatt a Zcash leállította a ZEC küldését és fogadását a Coinbase és Coinbase Pro tőzsdéken, és a stabil működés megállapítása után indította újra. Előtte azt javasolták elővigyázatosságból a kereskedőnek, hogy a coinokat megbízható hidegtárcákban tárolják.