Kiderült ki áll a Terra projekt teljes összeomlása mögött

Nem is olyan régen részletes és hosszú interjút adott az egykori CNBC riportnek, Zack Guzmannak a Terra hírhedtté vált alapítója, Do Kwon. Az interjú legfontosabb elemeként Kwon kiemelte, hogy ő egyes egyedül felelős a népszerű kriptoprojekt bukásáért. Ahogy megfogalmazta, ő volt az, akinek hibái miatt jöhetett létre a sok milliárd dolláros bukás. Amikor májusban a Terra megdöbbentő sebességgel omlott össze, sokan egyből csalással vádolták meg Kwont.

Kwon még bízik a kriptos jövőjében

A csalási vádakra is rákérdezett a riporter, a Terra alapító, Do Kwon pedig őszintén beszélt arról, hogy ő maga semmit sem profitált az összeomlásból és soha nem is shortolt semmilyen kriptovalutát. Saját vagyonának jelentős részét is elveszítette, amikor a LUNA és az UST árfolyama májusban rövid idő alatt nullára ért. Persze ez csak egy állítás, még a hagyományos pénzügyek világában is nehéz lenne ilyeneket validálni, nemhogy a kriptovaluták esetén. Mindenesetre Kwon nem csak a pénzét és a projektjét veszítette el, de a hírnevét is.

Terra

Egy lapon emlegetik a Theranos alapító Elizabeth Holmesszal, bár kettejük között azért van annyi különbség, hogy a Terra működőképes termék volt. Azt még nem tudni, hogy egyébként a több jogi eljárásban is érintett Kwon végül börtönbe kerül-e, de a dél-koreai fejlesztő nem zárta ezt az opciót ki. Jelenleg úgy tűnik, hogy Szingapúrban tartózkodik, de a Terraform Labs Dél-Koreában tartózkodó dolgozóinak megtiltották az ország elhagyását. Azért az interjú végén Kwon pozitív hangnemet ütött meg, kiemelve, hogy bízik még a kriptos jövőjében. Tervei szerint még legalább 20 évig fog majd működni a kriptovilágban különféle projekteken.