Kilőtt a BNB árfolyama, miközben zajlanak a bírósági tárgyalások

A BNB értéke a 300 dolláros kulcsfontosságú ellenállási pont áttörésével sikeres raliba kezdett. Az elmúlt hét napban a Binance natív tokenje közel 19%-ot emelkedett. Az ármozgások alapos elemzése azt sugallhatja, hogy a BNB kitört a 2022 januárjában kezdődő medvés és csökkenő trendekből.

A BNB legújabb ralija

A Binance Coin BNB Price BNB Price egy hét alatt 19%-os emelkedést ért el, míg az elmúlt hónapban  az árfolyam 39%-al nőtt. December 26-án a Binance Smart Chain natív kriptója, a BNB coin 11%-os növekedést produkált, elérve a legmagasabb értékét június óta, áttörve a 300 dolláros határt. A váratlan áremelkedés sok megfigyelőt meglepett, különösen a Binance jelenlegi kihívásait figyelembe véve.

A BNB árfolyama december 22 és 29 között

Korábban a cég alapítója és korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao pénzmosási bűncselekményeket vallott be, ami milliárdos pénzbírsággal sújtotta a kriptovaluta tőzsdét és jelentős személyes szankciókkal járt. Az első bírság már meg is érkezett, mivel a bíróság 2,7 milliárd dollár megfizetésére kötelezte a céget. Mivel az ügy még nem zárult le, további bírságok és akár 18 hónapos börtönbüntetés is fenyegetheti a volt vezérigazgatót.

Érdekesség, hogy Changpeng Zhao vagyona, a jogi csatározások ellenére is, idén 25 milliárd dollárral nőtt.

A BNB token értékének jelentős része a csökkentett kereskedési díjakból és a Binance exkluzív launchpad ajánlataiból és szolgáltatásaiból származik. A befektetők kezdetben attól tartottak, hogy a tőzsde gyorsan fog veszíteni a piaci részesedéséből, miután az alapítója, Changpeng “CZ” Zhao november 21-én bűnösnek vallotta magát.

Ez azonban nem így történt. Legalábbis amíg a per le nem zárul, és a Binance köteles minden kereskedést jelenteni az igazságügyi minisztérium által kijelölt megfigyelőnek. A leállás kockázatát csökkentette, hogy december 18-án a Binance egyezséget kötött a CFTC-perben.

Ennek ellenére a BNB-re eladási nyomás nehezedik a Binance alapítóinak és csapatának jelentős tulajdonosi koncentrációja miatt. A BNB tokenek kezdeti elosztásával kapcsolatos átláthatóság hiánya aláásta a befektetők bizalmát, különösen azután, hogy a tőzsde az évek során megváltoztatta token égetési mechanizmusát.

Folytatódhat az emelkedés?

A pozitív áttörés további emelkedést katalizálhat, amelyek felső határa egyes becslések szerint akár 500 dollárra is irányulhat. Ez a mozgás azonban számos ellenállásba ütközhet, több kulcsfontosságú szinten is.

Tekintettel arra, hogy a napi kereskedési volumen alapján a Binance a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéje, nyilvánvaló, hogy a kriptopiac általános állapota közvetlenül befolyásolja a BNB árfolyamát. Az erős kereslet és a kedvező hírek által jellemzett pozitív piaci környezet várhatóan tovább növelheti a BNB iránti keresletet, mivel a kriptopénz számos létfontosságú funkciót tölt be az ökoszisztémán belül.

Mivel a főbb kriptók október óta emelkedést mutatnak, ezért a szektor emelkedő tendenciát és pozitív hangulatot mutat.

Figyelembe véve a BNB használatát a különböző fizetésekhez és a Binance különleges kiváltságaihoz való hozzáférést, várható, hogy az árfolyam az elfogadás növekedésével párhuzamosan fog nőni.