Kilőtt az XRP árfolyama, 1 dollár felett jár a SEC által nyaggatott kriptovaluta

Az XRP árfolyama kilőtt, 1 dollár felett jár a kriptovaluta. A SEC támadása ellenére, szépen menetel előre a Ripple Labs kriptopénze.

Az elmúlt 24 órában több mint 45 %-kal nőtt az XRP árfolyama, ezzel a kriptovalutának sikerült visszaszereznie a negyedik helyet a világ legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluták rangsorában. Sajtóidőben 1 dollár felett, egész pontosan 1,0405 dolláron kereskedtek egyetlen XRP-vel.

Néhány hónappal ezelőtt az XRP még a hetedik helyen állt, a tether, a binance coin, a polkadot és a cardano mögött. Az elmúlt napi rali után a kriptopénz közel 48 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. 2021. április 5-én az érme hároméves csúcsot döntött, hiszen a Bitstamp tőzsdén 0,87 dollárt ért egyetlen ripple.

Talán meglepő lehet az XRP menetelése, hiszen tavaly év végén a SEC eljárást indított a kriptovaluta ellen, mely következtében több kriptovaluta tőzsde delistázta a korábban népszerű érmét. Néhány nappal ezelőtt azonban legalább részleges győzelmet tudhatott magáénak a Ripple Ripple Labs, ha nem is hagyhatja maga mögött a SEC által gerjesztett jogi vitát, hiszen az amerikai Értékpapír-és Tőzsdefelügyelet a folyamatban lévő bírósági eljárásban két dokumentumot visszavont a New York-i bíró döntése alapján. Az első dokumentum egy e-mail Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója és egy ismeretlen személy között, melyben a cég nonprofit üzletágáról írtak. A másik dokumentum egy névtelen felek között zajló beszélgetés, melyben az XRP megítéléséről és a Ripple irányításáról folytatnak diskurzust.