Messze még az amerikai pénzfelügyelet és a Ripple cég közötti jogi vita vége

Még koránt sincs vége az XRP tokent kibocsátó Ripple Labs és az Egyesült Államoki Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) között múlt év végén kirobbant jogi hercehurcának. Egy közösen kiadott friss közlemény szerint nagyon kicsi az esély rá, hogy bíróságon kívül megegyezzenek.

A SEC a Ripple céget be nem jelentett értékpapír értékesítéssel vádolja, az értékpapír az XRP token lenne.

“A felek képviselői találkoztak és megbeszéléseket folytattak, és az előzetesek megvitatása után nem hiszik, hogy jelenleg körülmények között esély van a rendezésre. A felek ugyanakkor haladéktalanul értesítik a bíróságot, ha elvi rendezésre jutnak.”

A Ripple részéről hozzáteszik, hogy a SEC vezetőségében beállt változások miatt még a korábbi döntéshozókkal tárgyaltak.

“A vádlottak egyetértenek az állítással, de megjegyzik, hogy a korábbi egyeztetési megbeszélésekre egy korábbi adminisztráció alatt került sor, és elsősorban az érintett részleg igazgatóival folytattak megbeszéléseket, akik azóta távoztak a SEC-től.”

Az év elején a Ripple cég ügyvezetője, Brad Garlinghouse közölte Twitterén, hogy megpróbáltak soron kívül egyezségre jutni a SEC-cel, ám sikertelenek voltak próbálkozásaik.

“Nem közölhetem a részleteket, de megpróbáltuk – és folytatjuk a próbálkozást az új adminisztrációval – rendezni úgy, hogy az XRP közösség továbbra is képes legyen innoválni, mialatt a fogyasztók védve vannak egy rendesen funkcionáló piacon.”

A múlt hónapban a blokklánc jogász Stephen Palley nyilatkozta, hogy hosszú távon a SEC és a Ripple a bíróságon kívül is képes lesz egyezségre jutni.

“Veszteni fog a Ripple. Garlinghouse és Larsen is veszíteni fog… Vesztenek, de valószínűleg rendezik az ügyet.”

Az előzetes tárgyalások időpontja a SEC kontra Ripple ügyben 2020. február 22-e.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük