Kína legrégebb óta működő kriptotőzsdéje felhagy a bitcoinnal

Kína leghosszabb ideje működő kriptotőzsdéje, a BTCChina felhagy bitcoin üzleteivel az ország kriptovaluta ellenes megmozdulásai miatt.

A BTCChina, ami Huang Xiaoyu és Yang Linke által lett alapítva, csütörtökön jelentette be, hogy kilépett a bitcoinhoz kapcsolódó üzleti tevékenységből, írta a South China Morning Post.

2018-ban a BTCC tőzsdei részét egy ismeretlen hongkongi blokklánc befektetési alap szerezte meg, bár továbbra is szokásos módon működött a kínai tűzfalon túl lévő befektetők miatt. A cég tulajdonrészét, ami a szingapúri ZG.com bitcoin tőzsdén volt bejegyezve egy évvel ezelőtt adták el egy Dubaiban bejegyzett alapítványnak.

A mostani bezárás jelenti a koporsó utolsó szegét a BTCC kriptokereskedéssel foglalkozó része számára.

A vállalat ezután a blokklánc használata felé fordul. Az áttérés akkor következik be, amikor Kína növelni fogja a kriptovalutákra gyakorolt nyomást, ezzel a vállalat szuverenitását veszélyeztetve.

Noha nem ez az első eset, mikor a tőzsdének kriptoellenes törvényekkel kell foglalkoznia, de Pekingnek a megújult szabályai ezúttal aggasztóbbak.

Sokak szerint a kriptobányászok legutóbbi távozása sokkal baljósabb hatást jelent a piacra, legalábbis rövidebb időre, mint azon emberek hatása, akik elhagyni kényszerültek az országot vagy igazodniuk kell a legutóbbi kriptoellenes törvényekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük