Megkezdődött a Nagy Bányászvándorlás Kínából az USA-ba, a szabadság földjére

Kína kriptovaluták ellen folytatot harca végül azt eredményezte, hogy jónéhány bitcoin bányász egyszerűen összecsomagolt és az Egyesült Államok felé vette az irányt.

A napokban már volt szó arról, hogy több amerikai állam, köztük Texas, Wyoming és Illinois is szó szerint kapkod a Kínát kényszerből elhagyó bitcoin bányászati vállalkozásokért. Nemrégiben a CNBC egyik riportere tweetelt arról, hogy „bitcoin bányászgépeket szállítanak Marylandbe”, és közzétett egy fotót a gépekkel teli kartondobozokról, melyek készen állnak Kínából az USA egyik legnépesebb városába repülni.

Összesen 200 S19 bányászgépről beszélhetünk, ez a szám azonban Thomas Heller, a Compass Mining vezérigazgatója szerint elenyészik a rendszeresen szállított bányászgépek száma mellett. Becslése szerint Kínában mindezidáig körülbelül 526 ezer S19 gépet kapcsoltak le, avagy 80 ezer tonna bányászgép áll készen egy barátságosabb tengerentúli életre. Ez pedig jelentheti az USA-t, ahol az energiaellátás vonzónak mutatkozik, vagy akár Kazahsztánt, Kanadát, sőt Észak-Európát is, ahol az energiaforrások olcsók, a szabályozás pedig kiszámítható. És hiba lenne figyelmen kívül hagynunk El Salvadort, a kriptovaluták paradicsomát, ahol már a bitcoin hivatalos fizetőeszköz, így a bányászok egy barátságos környezetre lelhetnek.

A Nagy Bányászvándorlás

Kína folyamatosan bombázza a Bitcoint, hogy mihamarabb térdre kényszerítse a kriptovalutát. A bitcoinbányák már több mint 90 százaléka befejezte pályafutását az államban, de ne gondoljuk, hogy a kriptohívők meghátrálnának, hiszen már mindenáron keresik a kiutat a szigorú törvényjavaslatok alól. Ezzel egyidejűleg pedig megkezdődött a „Nagy Bányászvándorlás”, ahogyan azt a bennfentesek nevezik. Sőt, már a világ ötödik legnagyobb bányászati poolja is elhagyta Kínát, miután a helyi hatóságok elvették az áramellátását. De miért üldözi el Kína a kriptobányászokat? Nos, hivatalosan az óriási mértékű környezetszennyezésre hivatkoznak, sokak szerint azonban mindez csak álca, és a digitális jüan állhat a háttérben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.