A kínai bitcoin tőzsdék mostantól arra is kiváncsiak honnan van a felhasználóknak pénze bitcoinra

A kínai bitcoin tőzsdék részletes információt kérnek arról, hogy honnan van a felhasználóknak forrása a bitcoin kereskedésre. Sőt, még arra is kiváncsiak, miként akarják a megszerzett kriptopénzt használni a jövőben a felhasználók.

Szigorodó felhasználói feltételek

A Huobi egyike annak a két kínai online bitcoin tőzsdének amit a People Bank of China felszólított a változásra. A tőzsdének meg kellett reformálniuk a pénzmosás megelőzési és adatszolgáltatási szabályzatukat, hogy megfeleljenek a szabályozó követelményeinek.

A kínai központi bank még január elején hivatta be a ország legnagyobb bitcoin tőzsdéit egy megbeszélésre amin felszólította a kereskedési platformokat a szabályos működésre. Ezután több tőzsde is átmenetileg felfüggesztette a kifizetéseket, amíg létrehozzák az új belső szabályzatukat. Most úgy tűnik, tovább szigorodtak a felhasználási feltételek.

Tudni akarják, honnan van a felhasználóknak pénze bitcoinra

A Huobi új szabályzata szerint a felhasználóknak mostantól több fontos információt is meg kell osztaniuk a kereskedési platformmal, ha használni szeretnék a szolgáltatásokat. Emailben értesítették a bitcoin kereskedőket a változásról.

A kereskedőknek igazolniuk kell, honnan szereztek forrást a bitcoin vásárlásra. Be kell mutatni a banki átutalás bizonylatát amely révén a bitcoinra szánt összeg a tőzsdéhez kerül. Végül pedig arról is részletesen be kell számolni, hogy a megvásárolt bitcoinnal milyen terve van a felhasználóknak, hogyan szeretnék felhasználni azt.

A fenti információkra a Huobinak mostantól mind szüksége van ahhoz, hogy a beérkezett számla feltöltéseket le tudják könyvelni és ismét lehessen utalni a számlákról.

.A bitcoin tőzsdék szabályozása miatt átalakul a kereskedés az ázsiai piacon

A szabályozás szigorodása miatt fokozatosan áttevődik az ázsiai bitcoin kereskedés központja Japánba és a tőzsdén kívüli platformokra.

Japán és Dél-Korea már átesett a bitcoin kereskedés leszabályozásán. Az ottani pénzmosás megelőzési szabályok is megkövetelik, hogy a felhasználók benyújtsák a bitcoin kereskedésre szánt összeg forrását. Azonban nincs szükség banki átutalások, egyenlegek és bizonylatok bemutatására. Valamint a felhasználóknak arról sem kell beszámolniuk, miért akarnak bitcoint vásárolni.

A számtalan dokumentum összegyűjtése és kényes információk kiadása azt eredményezi, hogy a kínai bitcoin forgalom egyre nagyobb hányada tevődik át olyan tőzsdén kívüli másodlagos piacokra, mint például a LocalBitcoins.

A nyilatkozat szerint, az új szabályozás érvénybe lépésével a Huobi ismét visszállíthatja a kiutalásokat és visszatérhet a normális működésre. Úgy tűnik Kína egyre jobban szabályozza a bitcoin tőzsdék működését az országban ahogy az iparág mind méretét, mind forgalmát tekintve növekszik.