Érdekes dolgok derültek ki a kínai kriptopénz felhasználókról

Érdekes bepillantást nyújtott a kínai lakosság kriptopénz tárolási szokásaiba egy interjú, ami az imToken kriptotárca képviselőjével készült. Úgy tűnik, hogy a kínai kriptopénz rajongók a letéti tárolási megoldásokat preferálják, és a mobiltárca magasan a legkedveltebb tárcatípus.

A kínai kriptopénz felhasználókat nem érdekli a decentralizáció: bíznak a letétkezelő megoldásokban

A Global Coin Research oldalon megjelent interjúban Lucas Huang, az imToken üzletfejlesztési menedzsere érdekes bepillantást nyújtott a nemzet kriptohasználati szokásaiba, amit a vállalat az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásai közben tapasztalt.

Az ügyfelek imádják a mobiltárcákat, ami annak is a hozadéka, hogy az országban nagyságrendekben több az okostelefon mint a személyi számítógép, különösen igaz ez a vidéki térségekben.

A tendencia azt mutatja, hogy a kínai kriptotulajdonosok a központosított tárolási megoldásokat preferálják, amit általában a tőzsdék nyújtanak. Huang kiemeli, hogy nagyon sok befektető és kereskedő nem rendelkezik kellő magabiztossággal ahhoz, hogy saját tárcát tartson fenn.

Mivel a kínai tőzsdéket nem érte még semmilyen nagyobb kibertámadás, és ebből kifolyólag a befektetőket sem érte semmilyen anyagi veszteség, ezért nincs ösztönző arra, hogy a kriptopénzeket a kínaiak a tőzsdékről saját kriptotárcákba mozgassák át.

A másik jelentős ok, ami miatt a kínaiak kedvelik a tőzsdéket, hogy imádnak kereskedni. Huang hozzáteszi, hogy a legtöbb kriptotulajdonos nyitott kereskedési pozíciókat tart fenn, ezért azok a tárcatípusok a kedveltek, amik erre a tevékenységre vannak optimalizálva.

Annak ellenére, hogy Huang szerint a kínaiak körében a második leggyakoribb példa a hosszú távú spekuláció, ami lényegében a felhalmozást jelenti, és a kínaiak imádják az airdroppokat, de ennek ellenére az ERC20 tokenek nem túl elterjedtek. Ez azért is érdekes, mert Huang megfigyelése szerint az Ethereumnak van a legnagyobb felhasználóbázisa az okos szerződéses blokklánc platformok között, és ennek a platformnak van a platformjukon belül a legtöbb felhasználói interakciója.

Az adatok azt is mutatják, hogy a 18-34 év közötti korcsoport a legaktívabb, 60-40 az arány a férfiak javára a nőkkel szemben, és a felhasználók nem igazán váltogatják a tárcákat.

Huang arra is felhívja a figyelmet, hogy az új tárca nyitások száma visszaesett. A 2017-es bika piac idején kilőtt a tárcanyitások száma, viszont a mostani árfolyam-emelkedés nem hozott számottevő új felhasználót a szektorba.

Ez is alátámasztja azt a népszerű teóriát, hogy a mostani árrallit az intézményi befektetők hajtják. Más oldalról vizsgálva pedig erősíti az a tény is, hogy a Google keresésben a ‘bitcoin vásárlás’ kifejezésre történő rákeresés nem túlzottan ugrott meg összehasonlítva a két évvel ezelőtti időszakhoz képest.