Kínai lottótársaság bitcoin bányászpoolt vásárolt fel

Az NYSE tőzsdén jegyzett kínai hátterű 500.com (ticker: WBAI) online sportfogadási és szerencsejáték vállalat felvásárolta a BTC.com bányászpool-t, a világ egyik legnagyobb bitcoin bányászokat tömörítő közösségét. A BTC.com tulajdonosa a Bitdeer Technologies és a Bitmain bitcoin bányászhardver gyártó korábbi ügyvezetője Jihan Wu.

A vállalat kedden jelentette be az akvizíciót. A közleményük értelmében az 500.com felvásárolja az összes Bitdeer által birtokolt Blockchain Alliance részvényt, ami egy a Kajmán-szigeteken bejegyzett cég és a BTC.com 10%-át birtokolja.

A Bitdeer Technologies többségi tulajdonosa Jihan Wu, aki a hetekben mondott le ügyvezetői posztjáról a Bitmain hardvergyártónál, miután hosszas jogi vitába keveredett és kisebb palotaforradalmat robbantott ki a társalapító Micree ‘Ketuan’ Zhan-nal szemben. A BTC.com pooljába tömörült bitcoin bányászok a teljes Bitcoin hálózati hashráta 9.8%-át birtokolták a három napos átlagolt értékek alapján. A Btc.com bitcoin kollektív bányászata mellett bitcoin cash, ether és litecoin bányászatot is kínál.

A tegnapi bejelentésre a WBAI részvények árfolyama 34 dollárig emelkedett, majd korrigált vissza 27 dollárig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük