A kínai nemzeti blokklánc hálózat nemzetközi weboldalt indított

Kína első, kormány által támogatott blokklánc kezdeményezése nemrég elindította hivatalos nemzetközi weboldalát. A kínai blokklánc-alapú szolgáltató hálózat (BSN) augusztus 10-én megjelent új angol nyelvű weboldalának az a célja, hogy segítse a globális fejlesztőket a blokklánc projektben.

He Yifan, a Red Date Technology helyi magánvállalat vezérigazgatója és a BSN alapító tagja azt nyilatkozta az angol nyelvű oldalról, hogy az új webhely a fejlesztők számára lehetővé teszi azt, hogy a BSN szolgáltatásokat és a nyilvános láncszolgáltatásokat a portálon keresztül használják. Az új globális kezdeményezés részeként a BSN hat nyilvános lánc integrációját foglalja magába, többek között az Ethereum, az EOS, a Nervos, a Tezos, a NEO és az IRISnet blokkláncét. Ez segít a fejlesztőknek abban, hogy decentralizált alkalmazásokat (DApps) hozzanak létre, és csomópontokat futtassanak a tengerentúli BSN adatközpontokon keresztül.

A Google és az AWS is a legnagyobb BSN partnerek között szerepel

A weboldal szerint a BSN projekt 2020 októberében tervezi az úgynevezett „Interchain Communication Hub” elindítását az IRITA interchain service hubon és a decentralizált Chainlink hálózaton keresztül. Ezenkívül az új portál számos nagy globális tech- és blokklánc céggel köt partnerségi megállapodást. A Google és az Amazon Web Services felhőalapú szolgáltatók, és a Hyperledger engedélyezett blokklánc szolgáltató is a BSN partnerei között szerepel. “Számos nagy felhőszolgáltatótól kaptunk támogatást, mert nagyon tetszik nekik a BSN ötlete és jövőképe”, tette hozzá Yifan.

A kínai kormány által támogatott BSN hálózat kísérleti programja 2019 októberében indult. A blokklánc kezdeményezést azért hozták létre, hogy segítsék a kis- és középvállalkozásokat a blokklánc alkalmazások fejlesztésében és telepítésében az engedélyezett blokkláncokon. A programot hivatalosan a globális kereskedelmi partnerek számára csak 2020 áprilisában indították útjára.