Kis időre leállt Európa egyik leginkább figyelt részvényindexe

Az évben meglepően nagy számban fordulnak elő leállások a világ tőzsdéin. Gondoljunk csak a tokiói tőzsde hardverhibáira, az új-zélandi tőzsdét ért kibertámadásra, a német Xetrát sújtó hirtelen meghibásodásokra, vagy az Euronextet ért múlt havi általános leállásra, ami fennakadást okozott a dublini, párizsi, lisszaboni és amszterdami tőzsdei kereskedésben egyaránt.

És máris itt a legújabb: a mai napon Európa talán legnagyobb és leginkább követett STOXX indexe szenvedett el késleltetett nyitást, írja a Reuters.

“Az input adat lekérést és indexszámítást adatbeviteli problémák késleltetik,” írta ki honlapján a Deutsche Börse birtokában lévő Qontigo.

A probléma nem érintette egyetlen részvény árfolyamát sem, de annál inkább néhány határidős termék és tőzsdei alap kereskedelmét, amiknek az árfolyama a páneurópai STOXX 600-on alapul.

Az index egyébként a késleltetett nyitás ellenére jól nyitott, 1.43%-kal áll magasabban. A hagyományos pénzpiacok kereskedői a héten fokozott volatilitásra számíthatnak a holnap esedékes amerikai elnökválasztás következtében.

Kapcsolódó: