Kiyosaki újabb gazdasági válságot lát, Bitcoin vásárlásra buzdít

A Rich Dad Poor Dad (Gazdag papa, szegény papa) című nagysikerű könyv szerzője, Robert Kiyosaki véleménye szerint a Bitcoin, az arany és az ezüst nyújthatja a legnagyobb védelmet az inflációval és a gazdasági nehézségekkel szemben, Kiyosaki arról is beszélt, hogy most azért különösen fontos ezekbe a mentőeszközökbe fektetni, mert szerinte elkerülhetetlen egy közelgő összeomlás, amit hosszas gazdasági válság követ majd. Kiyosaki ragaszkodik a sokak által vitatott véleményéhez, hogy a felszíni viszonylagos nyugodtság mögött az Amerikai Egyesült Államok szép lassan egy óriási gazdasági válságba csúszik bele.

A Bitcoin guru üzletember Kiyosaki arról is beszélt, hogy az amerikai FED gazdaságélénkítés címén kifillérezi az embereket, hiszen a továbbra is megállás nélküli esztelen pénznyomtatás már rég nagyobb inflációt generál, mint amekkora jótékony hatása van. Ebben egyébként nagyon sokan egyet is értenek vele. Az infláció elleni legvédtelenebb társadalmi rétegeket pedig pont azok az alacsony jövedelműek alkotják, akiket elvileg a csomag “megmentene” a koronavírus okozta gazdasági válságtól. Hisz, mivel ezeknek az embereknek gyakorlatilag semmilyen megtakarításuk, befektetésük, vagy anyagi érdekeltségük sincsen, így alig részesülnek a FED folyamatos eszközvásárlásának előnyeiből. Ezzel szemben a magas jövedelemmel, magas megtakarítással rendelkező, a gazdasági rendszerbe magas beágyazottsággal rendelkező rétegek azt tapasztalják, hogy a befektetéseik és eszközeik értéke az infláció hatására folyamatosan nő.

A “megmentetteknek” lassan már lakhatásra is alig futja

Ez két oldalról is kiszorítja az alacsony jövedelműeket a piacról. Egyrészt az infláció miatt alapjáraton drágul minden, másrészt, mivel a tehetősebb rétegek befektetéseinek értéke és ezáltal szabadon elkölthető jövedelmük is nőtt, így ők mindenkit simán túllicitálva, egyszerűen kiszorítják a kishalakat a korlátozottan elérhető javak piacáról, például az ingatlanpiacról. Kiyosaki válság jóslatát mindazonáltal árnyékolja, hogy már több, mint egy éve arról beszél, hogy az összeomlás bármelyik pillanatban eljöhet.

A kriptovaluta befektetők körében Kiyosaki ismert személy, aki a Bitcoin érmével és más érmékkel szemben tanúsított megingathatatlan támogatásával vívta ki a közvélemény figyelmét. Kiyosaki azt is elmondta, hogy a Bitcoin mellett szóló racionális érvek mellett azért is folytatja az érmék felhalmozását, mert egyszerűen nem bízik sem Federal Reserve-ben (FED), sem a Wall Street-i befektetőkben, sem pedig az amerikai kormányzatban.

( Bővebben angolul itt.