Kockázati tőkebefektetéshez jutott az agrárgazdaságot a blokklánc segítségével szolgáló startup, az Inventori

Az Inventori blokkláncra épülő magyar agrár startup 2020-as évét is úgy zárja, ahogy kezdte – rendületlen fejlesztéssel és sikerekkel. A magyar és európai versenyek és mentorprogramok mellett, most a Solus Capital kockázati tőkebefektetése is segíti a fiatal csapat munkáját.

Az előző részek tartalmából: az Inventori eddigi története

Az Inventori csapatával a projekt indulása óta bőven volt időnk megismerkedni. Miután a 2019-es budapesti BlockStart Pitch Nighton előálltak ötletükkel, rögtön meg is interjúztattuk a srácokat, azóta pedig időről időre lelkesen jelentünk sikereikről – ezeket mostanában pedig mintha halmozná a csapat.

Az Inventori egy olyan blokklánc alapokra építő digitális platformmal állt elő, amely készletnyilvántartási és terméklekövetési felületet biztosít az elosztási lánc résztvevőinek. A szolgáltatást használó agrárcégek így például olyan szabványok adminisztrációs folyamatát tudja nagyban automatizálni, mint az ISCC, a BIONYOM vagy a Non-GMO. A blokklánc használatával nemcsak az árumozgás hitelesítését tudják ellátni, de a készletkezelésben és a kísérődokumentumok elkészítésében is óriási segítséget tudnak adni a mezőgazdasági vállalkozásoknak. Az auditokkal és adminisztrációval töltött munkát nem csak megkönnyítik ezzel, de óriási költségeket is megspórolnak a résztevő cégeknek.

Kockázati tőke érkezik a csapathoz

Hosszasan taglalhatjuk természetesen, hogy milyen előnyei lehetnek az Inventori platformjának, de a befektetők határozott érdeklődése talán még többet elmond a csapat ötletének jelenlegi és jövőbeli sikereiről is. A legnagyobb hír egyértelműen a frissen érkező kockázati tőkebefektetés, amelyet a Solus Capital Kockázati Tőkealap-Kezelő Zrt. jóvoltából élvezhet a csapat. A befektetés tényleg nagyon új még – mindössze múlt hónapban köttetettet meg az üzlet a tőkealappal. A Solus Capital, ami az MKB Pénzügyi Csoport tagjaként működik, a korai, növekedési és érett szakaszban lévő innovatív cégek fejlesztését gyorsítja fel tőkebefektetés és szaktanácsadás biztosításával.

A tőkebefektetés mellett az ötlet és a startup fejlesztése is ezerrel pörög a csapatnál. A mentorprogramok egy részéről már nyári cikkünkben is írtunk: a DMS Accelerator programjában például júliustól decemberig vesz részt az Inventori, ahol európai adatvezérelt startupokat segítenek. Az X-Europe Accelerator Programjának keretében október és december között részesülnek mentorálásban; a program elsősorban a startupok és a befektetők összekötésében segédkezik. Emellett magyar mentorprogramok támogatását is élvezi a csapat: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) TechLab agrár inkubátor programjában idén ősszel vehetett részt az Inventori.

Az európai versenyeken is képviselik magukat: a Block.IS, a BlockStart és a DIH Farm2Fork Hackathon megmérettetésén is szépen szerepelt a csapat. A Block.IS és BlockStart ráadásul innovátor programjaikba is beválasztották az Inventorit, melynek keretében pénzügyi támogatást is elnyertek.

Az új eredményekhez új iroda és honlap is dukál

Az innováció és folyamatos fejlesztés nem csak az Inventori platformjára igaz: ősszel új honlappal is előálltak, amit itt látogathatnak meg az érdeklődők. De nem csak az online térben költözködik a csapat, a való életben is új irodát vettek birtokba. A csapat folyamatos növekedése már mindenképpen megkívánt egy nagyobb irodát. A kecskeméti költözésről képet is küldtek, amin egy dolog egyértelmen látszik: az izgalmakkal és pörgéssel teli év után a mosoly nehezebben lehetne ennél szélesebb a csapattagok arcán.

Inventori.io

Ahogy eddig is, mi továbbra is nagy izgalommal várjuk, hogy mit tartogat még a csapat a tarsolyában. A frissen megszerzett befektetés izgalmas 2021-es évet ígér a csapatnak. Mi pedig ígérjük: a következő lépésről is beszámolunk az Olvasóknak.

Ha valakit bővebben érdekel a magyar agrár startup új készletnyilvántartási és terméklekövetési szolgáltatása, az itt tekintheti meg honlapjukat. Termékbemutatót ide kattintva igényelhetünk vállalkozásunknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük