Komor jövőképet fest egy elemző, ha a Bitcoin tovább menetel felfelé

A népszerű stock-to-flow modell megalkotója szerint, ha a BTC árfolyama megüti a 288 000 dollárt, vagy akár magasabbra is száll, akkor nem lesz többé öröm bitcoinistának lenni, mivel a kormányok küzdeni fognak ellene és egyben érte.

PlanB szerint a bitcoin 2024-re éri el az árfolyamot és ha ez megtörténik, akkor lényegében visszavonul.

A Stephan Livera podcastján (cikk végén a videó) adott interjúban a bull bitcoin forgatókönyv negatív hatásairól beszélt.

Bitcoin stock-to-flow grafikon 2020. május 6. | Forrás: PlanB/ Digitalik

Ugyan egyrészt örülne, ha a stock-to-flow modell alapján egy magnitúdóval feljebb lépne a BTC/USD, de a szint újabb problémákat vetne fel:

“Visszavonulok, ha a modell sikeres, mert nem lesz szép a kép,” mondta.

“Durva lesz, háborúk lehetnek, vannak, akiknek lesz bitcoinja, van akiknek nem. Lesznek országok, amik rendelkeznek bitcoinnal és lesznek, amik nem, közben a dollár elveszti tartalékvaluta szerepét, geopolitikai lesz, hadsereg lesz.”

Kapcsolódó: Hiperbitcoinizáció: a tömeges bitcoin elfogadás küszöbén állunk?

Ha netán nem úgy alakulna a stock-to-flow modellje, ahogy azt ábrázolta, akkor továbbra is aktív tagja maradna a közösségnek, mert

“Ha nem ez az eset, akkor azt mondanám, szükségünk van egy más modellre,” magyarázta.

PlanB-nek közel 100 000 követője van Twitteren, bár nem mindenki ért egyet előrejelzésével. Leghangosabb kritikusai között van Joe, a bálna és Vitalik Buterin is.

Szerinte azonban hiába a kritikusok, még nem tudtak előállni egy olyan alternatív modellel, ami pontosabban jelezte volna előre a BTC hosszútávú árfolyammozgását.