Koreai miniszter: az ország mind a 200 kriptotőzsdéjét a bezárás veszélye fenyegeti

Egyre szigorúbb a dél-koreai kriptovaluta szabályozás. Komoly akadályok elé állította a kriptotőzsdéket a kormány.

Eun Seong-soo, a dél-koreai pénzügyi bizottság elnöke tegnap reggel azt mondta, hogy több mint 200 kriptovaluta tőzsdét fenyeget a bezárás veszélye idén szeptemberben, ha nem tartják be a rájuk vonatkozó szabályozást – olvasható az ország egyik vezető hírportálán, a Chosun-on.

Hozzátette, hogy a tisztviselők további tervei között szerepel a kriptopénz kereskedelem megadóztatása is.

A koreai szabályozás nem jött be a cégeknek

Az év elején Dél-Koreában új törvény lépett életbe a kripto vállalkozások és kereskedők számára. A kormány szigorúbb szabályozásokat, új KYC irányelveket és adózást vezetett be, és azt követelte, hogy minden kriptovállalkozás regisztráljon az országban.

Az új március 25-én hatályba lépő törvény hat hónapos türelmi idő hagyott a kriptocégeknek beszerezni a szükséges engedélyeket, illetve regisztrálniuk a különböző szerveknél. Ez a határidő viszont szeptember 24-én lejár.

Eun azt nyilatkozta, hogy már április vége van, de eddig egyetlen kriptotőzsde sem regisztrált a kormánynál. A miniszter kijelentette: “Vannak kutyák, de mindet be lehet zárni. Szeptemberben hirtelen leállhatnak.”

A negatív megjegyzések itt nem értek véget. Eun azt mondta, hogy míg a részvény- és a hagyományos piacokon védik a befektetőket, a kriptopiacon eszük ágában sincs.

“Nem hiszem, hogy az embereknek meg kellene védeniük a (kripto) kereskedőket, akik befektetnek és sok pénzben érdekeltek. Ha rossz irányba mennek, így jártak” – jelentette ki.

Virágzó kriptopiac

Eun megjegyzései a koreai kriptopiac fellendülése és a kereskedési volumen növekedése közepette hangzottak el.

A CoinGecko elemzése szerint a három legnagyobb koreai kriptotőzsde csak az elmúlt napban közel 20 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, míg más vezető tőzsdéken további 100 millió dollár feletti kereskedési volument tapasztaltak.

Eun kijelentései a dél-koreai helyi tőzsdékre nézve vészjóslónak tűnnek, az iparági szakértők szerint viszont ez inkább csak figyelmeztetés.

“Én inkább figyelmeztetésnek veszem” – vélekedett Doo Wan Nam, a MakerDAO szöuli üzletfejlesztési vezetője. A koreai kereskedők valószínűleg ugyanebben reménykednek.

Kapcsolódó: