Környezetbarát bitcoin bányászatba fektet a Square és a Blockstream

A Jack Dorsey által vezetett innovatív pénzügyi óriás a Square és a kanadai blokklánc technológiával foglalkozó Blockstream egyesítik erőiket, hogy közösen támogassák egy olyan környezetbarát bitcoin bányászattal foglalkozó telep megvalósítását, amely kizárólag napenergiából nyeri a működéséhez szükséges elektromos energiát. Az együttműködés keretében a Square 5 millió dollár tőkét fog biztosítani a projekthez, míg a Blockstream az infrastruktúra kiépítésében, a projekt levezénylésében, illetve a létesítmény működtetésében fog vezető szerepet vállalni.

A legtöbb elemző egyetért abban, hogy a jövőre nézve mindenképpen több hasonló, zöld kripto projektre lesz szükség, ha az iparág nem akar belefulladni az egyre több környezetterhelésért járó adóba, büntetésbe és szabályozási akadályba. Az utóbbi hetekben látványos visszahúzódást figyelhettünk meg a digitális érmék piacán, ami bár nyilvánvalóan számos együttes mögöttes tényező eredménye, a környezetterheléssel kapcsolatban ismét felmerülő erős aggályoknak és lényegi szerepük van benne.

Az ehhez hasonló környezetbarát bitcoin bányászattal kapcsolatos projektek, amellett, hogy fenntarthatóvá, teszik a kriptovaluta bányászatot, arra is alkalmasak, hogy javítsák a kriptovilág megítélését. Ez sajnos korábban a terrorizmus finanszírozásával való mára visszaszoruló összefonódása miatt, mostanában pedig főleg a környezetszennyező forrásból származó nagy mennyiségű energiafogyasztás és a számítógépes bűnözéssel való összefonódás miatt sérül. Ezek a zöld és innovatív projektet nagyban segítenek számos megtorpant befektető bizalmát visszaszerezni és tovább egyengetni a kriptovilág mainstreammé válását.

Egyre nő a zöld kripto mozgalom

A lehetőségek tárháza végtelen; Egy hasonlóan innovatív projekt keretében például Észak-karolinai néma olajkutakba szorult metánt hasznosítanak környezetbarát bitcoin bányászatra , a vidéken vándorló teherautókra telepített mobil bányászállomásokkal.

A Blocksteam által kiadott közlemény szerint: „Reméljük, hogy egy teljességgel napenergiát használó környezetbarát bitcoin bányászat egyértelműen illusztrálni fogja, hogy a kriptovaluták a hagyományosan említett előnyeik mellett, még a környezettudatosságra is ösztönzően tudnak hatni.”

A Square részéről a projektnek szentelt kiemelt figyelem összhangban van a vállalat vezérigazgatójának, Jack Dorseynek a személyes meggyőződésével. Dorsey a kriptovaluták, és legfőképpen bitcoin hangos támogatója, nemrég pedig úgy nyilatkozott, hogy: „A Bitcoin az egész világot meg fogja változtatni. Nincs kétségem, hogy lenne bármi fontosabb dolog, amivel foglalkoznom kéne a hátralévő életemben”.

(Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük