3 botrányos kripto, ami még sokat hozhat a konyhára

A botránytokenek, vagy angolul “scandal tokens” a bitcoin BTC Price BTC Price mostani menetelésével párhuzamosan komoly népszerűségre kezdenek szert tenni. Ennek oka elsődlegesen az, hogy az egyre növekvő bizakodással a befektetők egy része elkezdte a magasabb kockázattal járó befektetéseket előnybe részesíteni.

A botránytoken egyszerűen fogalmazva egy olyan projekt natív érméje, aminek az értéke valamilyen külső vagy belső ok miatt beszakadt.

Ilyen okokból kifolyólag lényegében értéktelenné szoktak válni a kriptók. Ennek ellenére sokan arra spekulálnak, hogy ha egyszer képes volt X értéket elérni a projekt, akkor a botrány ellenére egy hasonló árfolyam ismét teljesülhet.

A spekulatív gondolkodás bizonyos esetekben elképesztő hasznot hozhat, hiszen jól ismert projektekről beszélünk, melyeknek az aktuális piaci mérete jelenleg elenyésző.

Ez pedig sokak számára ideális lehetőséget jelent némi rövid távú, ám annál jelentősebb hozam megszerzéséhez.

Továbbá, mivel semmilyen lényegi ellenállásról nem beszélünk, ezért egy hirtelen jött vásárlási hullám miatt valóban a sokszorosára nőhet egy ilyen kriptó értéke.

Ezen szempontok alapján nézzük meg, melyek a legjobb botránykriptók amiket érdemes lehet megfontolni a befektetésre.

FTT Token ($FTT)

Az FTT korábban egy igen népszerű kriptó volt, aminek használatával különböző kereskedési lehetőségekhez lehetett hozzáférni az FTX tőzsdén. Miután a kriptotőzsdéről kiderült, hogy az évszázad gazdasági csalását követte el, nem meglepő módon az FTT értéke beszakadt.

Azonban az előző hetek során folyamatos erősödést lehet látni, aminek hatására 14 nap alatt 22 százalékkal növekedett az FTT értéke. Ez még annyira nem lenyűgöző, azonban az, hogy 30 nap alatt 300 százalék erősödést láthattunk, már igen.

A futam érezhetően gyenge lábakon áll, amit mutatnak az egyre csökkenő napi kereskedési volumenek is.

A token értéke továbbra is 95 százalékkal marad el a korábbi csúcstól, azonban az előző hetekben látott mozgás alapján nem elképzelhetetlen a további csörte.

Az FTT ezért egy klasszikus high risk high reward befektetés bátor befektetők számára.

Terra Luna Classic ($LUNC)

A Terra Luna Classic a Terra blokklánc natív kriptója, amelynek értéke 2022 májusában szakadt be.

Bár jelenleg a LUNC-nak minimális felhasználási módja van, még így is képes volt elképesztő növekedést elérni.

Az előző hónap során a LUNC értéke összesen 205 százalékos növekedést ért el, amivel jelenleg a 0.00019 dolláron áll a botránytoken árfolyama.

Érdemes megjegyezni, hogy a LUNC azon kevés kriptók egyike, amelynek értéke képes volt 100 százalékot veszíteni értékéből. A korábbi csúcsérték ugyanis 119 dollár volt.

Jelenleg a LUNC esetében is némi megtorpanást láthatunk, de lehetséges, hogy ez mindössze egy pihenő a következő 100+ százalékos futam előtt.

Terra Luna ($LUNA)

Miután összeomlott a Terra ökoszisztémája, a vezetőség mentve a menthetőt létrehozta a LUNA-t. Érthető módon az egyre növekvő botrány következtében a LUNA nem volt kifejezetten népszerű, így szinte azonnal be is szakadt az árfolyam.

Szintén nem segített, hogy a cég korábbi vezetője, Do Kwon ellen nemzetközi elfogatóparancs volt, miután a kriptomogul megszökött a hatóságok elől.

Botrányok ide vagy oda, a LUNA 30 nappal ezelőtt szárnyalni kezdett, így 127 százalék hozamot könyvelhetnek el a korábbi befektetők.

Hasonlóan az előzőleg felsorolt projektekhez, a LUNA is maximálisan spekulatív lehetőség.

Milyen befektetési alternatívákat érdemes még megfontolni?

A fenti három kriptó mindegyike jó választás lehet azok számára, akik nem riadnak vissza némi kockázattól. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a felsorolt kriptók mindegyike már átesett kisebb vagy nagyobb növekedésen.

Vagyis ha most vásárolsz, előfordulhat, hogy pont egy beszakadás előtti pillanatban jutsz hozzá valamelyik botránytokenhez.

Ezt szem előtt tartva íme két projekt, melyek botrányoktól mentesek és a felsorolt kriptóknál magasabb profitot lehet elérni általuk.

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX)

Ha szeretnéd maximálisan kihasználni a közelgő bitcoin felezést, ezzel a kriptóval egészen elképesztő hozamot tudsz majd elérni.

Ugyanis a BTCMTX tokenek használatával biztonságosan, egyúttal transzparens módon tudsz majd részesülni a bányászattal megszerezhető jutalmakban.

Amennyiben ugyanis stakeled a tokeneket, abban az esetben forgalomba nem hozható krediteket kapsz jutalmul. Ezeket elégetve felhőalapú bányászati teljesítmény kerül majd a számládon jóváírásra, aminek arányában részesülhetsz a sikeresen kibányászott BTC-ből.

Mivel a teljes folyamat minden lépése ellenőrizhető, illetve bármikor hozzá tudsz férni az eredeti befektetésedhez, a listázást követően kiugró népszerűségre tehet szert a projekt.

A vásárláshoz a legnagyobb kriptók mellett akár bankkártyát is tudsz használni.

Megnézem a Bitcoin Minetrix oldalát

Meme Kombat ($MK)

Szintén izgalmas választás lehet az új lehetőségeket kereső befektetők számára a Meme Kombat.

Ahogy arra a neve alapján következtetni lehet, az MK világában különböző mémek (pontosabban mém tokenek kabalái) mérik majd össze erejüket.

memekombat-fooldal

Ezekre a csatákra fogadásokat lehet kötni, amivel további MK kerülhet a birtokodba.

Ez az opció azonban kizárólag azoknak érhető el, akik stakelik a tokenjeiket. Így ez a rendszer lehetővé teszi, hogy az ökoszisztéma stabil maradjon, egyúttal folyamatos legyen az igény az MK-ra.

A fejlesztők tervei szerint a harcok első évada már januárban elérhetővé fog válni, 11 mém figurával. Ezt további évadok követik majd kibővült karakter- és harckínálattal.

A Meme Kombat csapatának mostanáig 2.6 millió dollárt sikerült gyűjteni. Amennyiben vásárolnál, 1 MK-t mindössze 0.235 dollárért tudsz megvásárolni.

Megnézem a Meme Kombat oldalát

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**