Szia Uram! Következő bikafutam érdekel?

A Bitcoin árfolyama idén több mint 144%-kal emelkedett, jóval megelőzve ezzel a többi befektetést, példának okáért a részvényeket vagy az aranyat. Ki tudja, a határ talán a csillagos ég, mindenesetre token a jövőjét illetően kellően nagy az optimizmus.

A Bitcoin aktuális árfolyama: BTC Price BTC Price

coinmarketcap-bitcoin

Forrás: CoinMarketCap

A Bitcoinra ráfér most már egy jó időszak, hiszen sok viharon van túl. Először is, tavaly összeomlottak a kriptovaluták, majd miután már mindenki kezdett felocsúdni, az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried börtönbe került csalásért. Ehhez pedig a közelmúltban még hozzácsapódott az is, hogy a Binance tőzsde alapítójának, Changpeng Zhao-nak 4,3 és 50 millió dollár bírságot kellett kifizetnie, mert többek között megsértette az amerikai pénzmosás elleni törvényt.

Most mégis mindenki abban reménykedik, hogy a Bitcoin 40 000 dolláros szintre való érése valójában egy újabb bikafutamnak ágyaz meg.

Mi áll a Bitcoin szárnyalása mögött?

Azt lehet mondani, hogy a Bitcoinba fektetők most nagy reményeket kergetnek: először is, nagy bizakodással várják a Federal Reserve kamatcsökkentését, másrészt nagy hitük van az ETF-ek elfogadtatásában, és a jövőre esedékes Bitcoin felezés eseményében is. Ha vetünk egy pillantást a Bitcoin múltjára, azt látjuk, hogy 2023 áprilisban állt hasonló szinten, még a TerraUSD stabilcoin hanyatlása előtt.

Az iparág feszülten várja, hogy elfogadhatják-e a BlackRock Inc., és a hozzá hasonló cégek által kérelmezett első amerikai spot Bitcoin ETF-eket. A spot Bitcoin ETF közvetlenül a Bitcoinba fektet be, vagyis a befektetők ki vannak téve a token aktuális piaci árának. A közvélemény szerint a beadványok egy részét már januárig átnézhetik a szabályozók.

Bitcoin felezésére négy évente kerül sor, ennek során a bányászok jutalom tokenjeit a felére redukálják. Ez egy folyamat része, mely során a kínálatot 21 millió tokenben maximalizálják. A tapasztalat az, hogy az érme az eddigi felezések után mindig rekordot döntött.

Ilyenek a Bitcoin árfolyamának kilátásai

A bevezetőben felvázoltak alapján szembetűnő az iparág érése, és emiatt egyre szélesebb befeketői réteg érdeklődik a digitális eszközök iránt. Az árfolyamot pedig meglódíthatja a FED kamatemelése, a spot Bitcoin ETF-ek elfogadása, és a Bitcoin felezés is.

Btc,Price,Symbol

A jelenlegi grafikonminták, például a heti relatív erősség index (RSI), túlvett állapotokat mutatnak.

Mit állítanak a szakértők?

Michael Novogratz, a Galaxy Digital Holdings alapítója és vezérigazgatója szerint a Bitcoin egy év múlva elérheti korábbi, 2021 novemberi csúcsát, a 69 000 dollárt. Novogratz úgy gondolja, hogy már a spot Bitcoin ETF-ek bevezetésének első évében minimum dollármilliárdok áramolnak majd be az ETF-térbe.

Persze nem mindenki van odáig ennyire a Bitcoinért. A nemrég 99 éves korában elhunyt Charlie Munger, (a Berkshire Hathaway Inc. alelnöke) a CNBC-nek adott 2022-es interjújában a Bitcoint részben csalásnak, részben téveszmének nevezte.

Bitcoin ETF Token – kihasználja a Bitcoin spot ETF-ek erejét

Bitcoin ETF token (BTCETF) egy olyan projekt, amely a befektetőkkel együtt várja a Bitcoin spot ETF jóváhagyását, és ennek megtörténtét, valamint egyes mérföldköveit felhasználói jutalmakkal ünnepli meg.

A Bitcoin ETF token túlmutat azon, hogy csak egy hasznos pénzügyi eszköz legyen, többek között hírrovatán keresztül informálja az olvasóit a Bitcoin spot ETF-ek történéseivel kapcsolatban.

btcetftoken-fooldal

A projekt egyediségét mutatja az is, hogy amint eléri a mérföldköveit, elégeti a tokenkínálat (2.100.000.000) mintegy 5%-át. Mivel így a tokenszám óhatatlanul csökken, az árfolyam is kedvezően alakul majd.

Bitcoin ETF tokenek 40%-át tették elérhetővé az előértékesítés során, hetedik szakaszban a jelenlegi ár pedig 0,0062 dollár (de még emelkedni fog a következő szakaszokban).

A projekt tokenomikája is igazságos: 25% jut a közösségnek, és szintén ennyi tokent égetnek majd el az egyes mérföldkövek elérésekor is. A tokenek 10%-át a minél simább kereskedési folyamatok biztosítása érdekében a tőzsdei likviditásra szánják. A Bitcoin ETF token piaci kapitalizációja a listázáskor várhatóan 12 millió dollár lesz.

btcetftoken-staking

Érdemes belevágni a Bitcoin ETF Token lekötésébe is, mert egyedülálló passzív jutalmakkal jár. A várható APY jutalom a cikk írásakor 103%, és eddig mintegy 245,669,247 tokent stakeltek a poolban. Amint látható, a közösségi aktivitás igen nagy, és ez kedvező hatással van a csökkenő BTCETF kínálat kedvezően alakítja a kereslet – kínálat dinamikáját.

A Bitcoin ETF Token előtt fényes jövő áll, hiszen a népszerű Bitcoin spot ETF-eket választotta központi témájául.

A már több, mint 2,4 millió dollárt elért Bitcoin ETF Token előértékesítéshez ETH-val, USDT-vel vagy bankkártyával tudsz csatlakozni.

Nézd meg a Bitcoin ETF Token (BTCETF) előértékesítését!

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**