Közel 2000 Robinhood fiókot törhettek fel a hackerek

Hackerek támadták meg a népszerű kereskedési app, a Robinhood több felhasználói fiókját is, de magát a szolgáltatást nem hackelték meg.

Közel 2000 felhasználó lehet érintett a támadásban

A Robinhood szóvivője szerint a hackerek a felhasználók személyes email fiókjait törték fel, majd használták fel ezeket az emaileket a Robinhood fiókokhoz való hozzáféréshez. A támadás során tehát nem közvetlenül a Robinhood appot célozták meg.

A hackelésben érintett fiókok számát illetően a Robinhood csak annyit árult el, hogy “korlátozott számú” felhasználói fiókról van szó, pontos számot nem tettek közzé. Nem megerősített értesülések alapján azonban úgy tűnik, hogy a kiberbűnözők körülbelül 2000 fiókot támadtak meg.

A Robinhood számára elsődleges a fiókok biztonsága

A Robinhood közkedvelt alkalmazásnak számít, már több mint 13 millió felhasználója van. A most kiadott közlemény szerint a vállalat számára elsődleges a fiókok biztonságának a megóvása.

A Robinhood felhasználói fiókok biztonsága top prioritás, és olyasvalami, amit nagyon komolyan veszünk.

A cég munkatársai most azon dolgoznak, hogy megvédjék a támadásban érintett felhasználók fiókját. A múlt hét során egy értesítést is kaptak a felhasználók, amiben arra biztatja őket a Robinhood, hogy használják a kétlépcsős azonosítási módot. A kétlépcsős azonosítás ugyanis egy erős szintű védelmet ad a fióknak abban az esetben is, ha a felhasználó által alkalmazott jelszó gyenge, több helyen felhasznált, vagy ahhoz valaki más is hozzáférést kaphatott.

A szóvivő arról is említést tett, hogy mi történik akkor, ha egy felhasználó által történik bejelentés egy esetleges visszaélésről. Ha a felhasználó szerint fennáll annak a gyanúja, hogy valaki feltörte a fiókját és erről értesíti a Robinhoodot, akkor a cég több óvintézkedést is megtesz a fiók védelme érdekében. Először is korlátozzák az érintett fiókot, majd megvizsgálják, hogy történt-e jogtalan belépés, és kijelentkeztetik a felhasználót minden eszközön. Emellett arra kérik a felhasználót, hogy változtassa meg a jelszavát.

Nem a Robinhood az egyedüli vállalat, amely kibertámadás áldozata lett. Egyre többen dolgoznak otthonról, így a hackerek folyamatosan azon munkálkodnak, hogy hogyan tudnának hasznot húzni a kialakult helyzetből és a koronavírus miatt az embereken eluralkodó félelemből. Már számos vállalat és kormányzati szerv is figyelmeztetést adott ki a kiberbűnözés veszélyének növekedése miatt.

Kapcsolódó:

Robinhood, a kriptobarát kereskedési app már 8,6 milliárd dollárt ér

Online befektetési appok és az adatvédelem – hogyan tudjuk megvédeni a pénzünket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük