Szabályozott kriptovaluta letéti szolgáltatást indít egy svájci befektetési bank

A Vontobel svájci befektetési bank, mely vezető az országban, bankokat és eszközkezelőket célzó kriptovaluta letéti szolgáltatást indított, áll egy január 14-ei friss bejegyzésben.

A zürichi Vontobel bank a harmadik legnagyobb pénzügyi letétkezelő Svájcban, mintegy 110.3 milliárd CHF (31 billió HUF) kezelt eszközzel (2017-es adat).

Az új digitális eszközletéti megoldással, amit Digital Asset Vault névre kereszteltek, a magánbank lesz az első a világon, mely a helyi szabványokkal, szabályokkal és pénzügyi hatóságok elvárásainak megfelelve tudott ilyen szolgáltatást kialakítani.

A szolgáltatás segítségével a bankok és eszközkezelők olyan kriptós megoldásokat kínálhatnak ügyfeleiknek, mint kriptovaluta eszközvásárlás, utalás vagy tárolás.

A Vontobel svájci befektetési bank Digital Asset Vault platformja ugyanúgy fog eljárni, mint a hagyományos eszközosztályainál, és a megszokott banki infrastruktúrai szabályok fognak vonatkozni rájuk. Az ügyfeleknek nem kell külön regisztrálniuk rá és a kimutatásban együttesen fog szerepelni a hagyományos és kriptós eszközportfóliójuk értéke.

Az ügyfélletétek védelme érdekében a Vontobel kombinálta a hardverbiztonsági modellt (HSM) a saját banki infrastruktúrájával.

A Vontobel egy ideje már kacsintgat a kriptogazdaság felé és múlt év óta már hitelt is kínál kriptovaluta befektetési célra. 2017-ben egy helyi hírforrás arról számolt be, hogy a Vontobel Bitcoin certifikátja volt a legtöbbet kereskedett termék Európa egyik legnagyobb tőzsdéjén, a SIX svájci tőzsdén.

2018 végén a svájci pénzügyi szabályozó fintech útmutatót adott ki azoknak, akik kriptovállalkozást vagy blokklánc céget működtettek és 2019-től indulóan kötelezővé válik kiváltani az engedélyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.