Kriptoiskolájáról készített dokumentumfilmet az Andreessen Horowitz

Diákoknak tartott nemrég blokklánctanfolyamot az Andreessen Horowitz. A „Crypto Startup School” néven futó képzésről dokumentumfilm is készült.

A kaliforniai kockázatitőke-társaság egy félórás dokumentumfilmben foglalta össze nemrég tartott kriptotanfolyamának történéseit. A YouTube-on is megtekinthető videó abban tér el az eddigi blokkláncfilmektől, hogy a kriptostartupok nézőpontján keresztül mutatja be az egyes eljárásokat.

A kurzus keretén belül 40 résztvevő ismerkedhetett meg egy blokkláncstartup elindításának feltételeivel, folyamataival.

Ez a harmincperces, kulisszák mögé betekintő dokumentumfilm számos diákot követ végig a „Crypto Startup School”-nak nevezett, kriptovállalkozóknak szóló programon

– áll a Youtube-videó leírásában. „Útjuk során kriptoprojektet fejlesztenek, megpróbálnak befektetőket találni és felépíteni a vállalkozást, valamint szembenézni azokkal a kihívásokkal, amelyek minden alapító számára ismerősek – mindezt egy soha nem látott pandémia [közepette].”

A diákokon kívül számos, már működő kriptocég vezetője csatlakozott előadóként a kurzushoz, akik szintén feltűntek a képkockákon. Ezek között szerepel Brian Armstrong a Coinbase-től, Chris Dixon és Tina Ferguson az Andreessen Horowitz-tól, valamint Balaji Srinivasan angyalbefektető.

A „Crypto Startup School” eseménysorozatra a koronavírus-pandémia alatt került sor, a tanfolyam egy jelentős része pedig a lezárások idején zajlott.

A legjobb dolog az egészben, hogy az előadásokról készült videókat az internetre is feltöltötték, így azok bárki számára ingyenesen hozzáférhetők. A képzés 14 előadása ide kattintva érhető el.

Az Andreessen Horowitz-tól nem áll távol a kriptó

Marc Andreessen, az Andreesen Horowitz társalapítója a bitcoin egyik nagy hívének számít. 2014-ben „Miért számít a Bitcoin” címmel jelentette meg a témáról szóló véleménycikkét.

Hat évvel később, miközben a világgazdaság a covid-19 járvány következményeit nyögi, a tőketársasága több mint 500 millió dollárt fektetett a digitális valuták világába a „Crypto Fund II” vagyonalapon keresztül.

Kapcsolódó: Félmilliárd dollár kriptovalutákra: Andreessen Horowitz új befektetési alapja

Fontosnak tartjuk folytatni az internet hosszú távú fejlődésébe való befektetést, hogy kielégíthessük az elkövetkező évtizedek igényeit

– jelentette ki az Andreessen Horowitz 2020. május 1-én. „Éppen ezért jelentjük be izgatottan azt az új, 515 millió dolláros alapot, amelyet a kriptohálózatokba és -vállalkozásokba való befektetésekre használunk majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.