Kriptopénz alapítók akik a világ leggazdagabb befektetőivé váltak pillanatok alatt

Az elmúlt hetekben van két kiemelkedő kriptopénz, mely még a bitcoin árfolyam növekedést is felülmúlta. Ezzel pedig milliárdossá váltak azok a kriptopénz alapítók, akik Ripple és az Ethereum mögött állnak.

Kriptopénz alapítók az új milliárdosok

A leggazdagabb bitcoin tulajdonosokról készítettünk már egy átfogó listát az tavalyi év során. Azonban fontos kiemelni, hogy nem csak a bitcoin révén lehet szert tenni különösen nagy vagyonra. Ma már több, mint 1300 altcoin van a piacon, melyek közül persze nem minden token kibocsátás sikeres. Azok a kriptopénzek amelyek azonban valóban valamilyen újítást hoznak gyorsan megsokszorozzák kibocsátáskori értéküket.

A kriptopénz piac teljes piaci kapitalizációja több, mint 700 milliárd dollár. Bár a bitcoin mögött álló Satoshi Nakamoto személye a homályba vész – legendává válik -, vannak olyan kriptopénz alapítók, akik személye teljesen nyilvános.

Chris Larsen vagyona több, mint a Google alapítóinak

Chris Larsen a Ripple alapítója
Chris Larsen a Ripple alapítója

A Ripple piaci kapitalizációja a december óta tartó folyamatos árfolyamelekedésnek köszönhetően elérte a 120 milliárd dollárt. Az alapító Chris Larsen, a Ripple Labs cég vezetője körülbelül 50 milliárd dollár értékű Ripple birtokában van, mellyel a felkerült a 200 leggazdagabb ember listákára.

Érdemes kiemelni, hogy összesen 100 milliárd darab XRP érmét bányásztak ki, ebből mindössze 38% került kereskedési forgalomba. A többi több, mint 60 százaléknyi Ripple az alapítók vagyonát növeli napról napra. Ezeket az érméket a Ripple alapítói letétben helyezték el, így egyelőre nem kívánják piacra dobni őket.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Vitalik Buterin az egyik leggazdagabb 30 év alatti orosz Kanadában

Vitalik Buterin az Ethereum alapítója - kriptopénz alapítókVitalik Buterin az eredetileg orosz gyökerekkel rendelkező, de Kanadában élő programozó, aki az Ethereum atyja 24 évesen szintén elmondhatja magáról, hogy jelentős vagyonra tett szert az általa kitalált Ethereum révén.

2016-ban egy Reddit bejegyzésben úgy nyilatkozott, hogy 630,000 ETH áll a birtokában. Ez a jelenlegi 1000 dollár feletti Ethereum árfolyam mellett már több, mint 650 millió dollárnak felel meg. Bár ennek egy részét már alacsonyabb árfolyamon eladta Buterin, feltételezett vagyona továbbra is 500 millió dollár összérték felett lehet.

„Eladtam a birtokomban lévő Ethereum 25%-át. De nem fogok elnézést kérni a körültekintő pénzügyi döntéseim miatt.” – nyilatkozott korábban a befektetési döntéseiről Buterin.

Bár a fenti kriptopénz alapítók vagyona napról napra nő, valószínű, hogy egyelőre megtartják a tartalékaikat, mert egy esetleges nagyobb érme eladással akár jelentősen negatív irányba befolyásolhatnák a kriptopénzek árfolyamát. Viszont vannak pont olyanok, akik pont ellenkezőleg gondolkodnak és innovációjukat függetlenítik személyüktől. Lásd Charlie Lee, Litecoin alapítót.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.