Kriptopénz fedezetű devizahitelekkel jön a CEX.IO

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Akár félmillió dollár értékű devizahitelt is fel lehet venni a CEX.IO-n a kriptók után.

A CEX.IO LOAN-t már szeptemberben elindítja az Egyesült Királyságban székelő CEX.IO pénzügyi szolgáltató és a források szerint 217 országban lesznek elérhetőek hitelellenőrzés nélkül a devizahitelek, köztük Magyarországon is.

A rugalmas hitelfelvételt fogja garantálni, hogy a CEX-ügyfelek döntik el milyen hosszú időre és mekkora devizahitelt szeretnének felvenni. A hiteltartam egy hét és maximum egy év lehet, a minimális felvehető összeg 500$, a maximum pedig 500 000$ lesz, ahol a nagyobb summák alacsonyabb kamatrátákkal párosulnak.

A szolgáltatásra egy több millió dolláros likviditás poolt hoz létre a CEX.IO a partnereivel közösen.

A hitelfelvétel követelménye, hogy a felhasználó rendelkezzen CEX.IO ügyfélszámlával és képes legyen fedezetként kriptovalutákat elhelyezni. A CEX.IO LOAN ügyfelek jelenleg Bitcoin (BTC) és Ethereum (ETH) fedezeteikre 50%-os hitelfedezeti értékre vehetnek fel euróban és dollárban kölcsönöket. A regisztrált és személyazonosításon átesett ügyfelek azonnal megkapják a hiteleket. Az új ügyfeleknek regisztrálniuk kell és át kell esniük a személyazonosításon.

Az EUR és USD devizahiteleket az ügyfél CEX számláján helyezik el, amit ki lehet utalni bankkártyára vagy bankszámlára. A törlesztés befejezte után a CEX.IO feloldja a fedezetként elhelyezett ügyfélletétet.

A kriptopénz fedezetű devizahitelek segítségével extra tőkeáttétellel lehet kereskedni a dinamikus digitális eszköz piacokon, szóval a CEX.IO LOAN elsődleges felhasználási területe gyaníthatóan ott lesz. Előnye, hogy nincs szükség megválni a BTC és ETH vagyonoktól fiatpénz likviditás bevonása céljából. Blokklánc startupoknak és vállalkozóknak a devizahitellel egyaránt könnyebbé válhat a növekedésük finanszírozása vagy a felmerülő működési költségek kiegyenlítése anélkül, hogy a nehézkes banki hitelfelvételen kelljen átesniük.

“Ügyfeleink élénk és sokszínű csoportját alkotják a piaci szereplőknek, akiknek igényei az iparral együtt változnak. Arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek olyan tőkét biztosítsunk, amely segít megragadni az előttük álló lehetőségeket. Hiteleink ezt a további lendületet kínálják, amelyre a kereskedőknek, befektetőknek, induló vállalkozásoknak és általában a vállalkozóknak szükségük van, miközben továbbra is profitálhatnak a tulajdonukban lévő eszközök potenciális felértékelődéséből,” – írta Anton Chashchin, a CEX.IO LOAN vezetője.

A CEX.IO egyike azon kriptopénz kereskedelmi platformoknak, amit 7 éves működése során egyszer sem hackeltek meg és nem keveredett piacmanipuláló vagy wash trading gyanújába. Mintegy 3 millió ügyfelet szolgál az Egyesült Államokban, Európában és Afrikában.

Kapcsolódó:

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.