Listázta a CEX.IO a Cosmos (ATOM) tokent, automatikus stakelést is bevezet

Az Egyesült Államokban és Európában aktív CEX.IO kriptotőzsde ma jelentette be, hogy listázni fogja a Cosmos blokklánc platform natív tokenjét, az ATOM-ot. A Cosmos egy blokkláncok közötti interoperabilitásra és skálázhatóságra törekvő decentralizált hálózat.

A listázás minden támogatott régióra, köztük Magyarországra is vonatkozik. Az ATOM tokent stakelni is lehet és aki a CEX tőzsdén tartaná a tokenjeit, az automatikusan részesülni fog a stake jutalmakban is.

A listázás három fázisban történik:

  • ATOM/USD kereskedés indulása és letételhelyezés: — január 22-étől
  • Kiutalás és ATOM/EUR kereskedési pár — január 24-étől
  • ATOM/GBP kereskedési pár indítása — január 28-tó

Az ATOM aktuális árfolyama 4.54 dollár és a CoinMarketCap piaci érték rangsorolása alapján a 19. legnagyobb kapitalizációjú token és hálózat. A kereskedelem túlnyomó részben USDT stabilcoin ellenében történik.

Automatikus stakelés a CEX tőzsdén

Szintén januárban jelentette be a CEX, hogy automatikus stakelést vezet be a platformja tárcáiban tárolt proof-of-stake (PoS) tokenekre. Ez annyit jelent, hogy a tőzsde hidegtárcáin pihenő tokenek után járó blokkjutalmak automatikusan jóváírásra kerülnek az ügyfélszámlákon. A stakelési opció mellett ugyanúgy lehet kereskedni is a tőzsdén.

Hogy pontosan mikor válik általánosan elérhetővé a stakelési opció az altcoinokra, az még nem került pontosításra. A január 10-ei sajtóközleményük alapján a CEX fejlesztők már “nagyon közel állnak hozzá”, hogy implementálják.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.