A londoni rendőrség kriptopénz témában kap továbbképzést

A pénzmosás megelőzése miatt a londoni rendőrséget kriptopénz témában oktatják.

Kriptopénz témában képzik tovább a londoni rendőröket

Kriptopénz kurzusA londoni rendőrség vezetése úgy döntött, hogy a helyi rendőrök számára kriptopénz témában hirdet továbbképző programot, elsőként az Egyesült Királyságban. A kurzus a gazdasági bűncselekmények továbbképzés része lesz majd a jövőben, mely kifejezetten részletesen foglalkozik a kriptopénzek témakörével.

A döntés oka az, hogy a kriptopénzek egyre népszerűbbé válnak a bűnözők körében is, akik legfőképpen pénzmosásra és illegális tevékenységek finanszírozására használják a különböző digitális érméket. A londoni rendőrség szerint a kollégák jelenleg nem rendelkeznek kellő tudással az új digitális technológia kapcsán, ezért szükséges a kriptopénz témában a továbbképzés.

Kripto kurzus rendőröknek

Az első órákat már meg is tartották a londoni rendőröknek, a következő kurzus pedig augusztusban kezdődik majd. Amint több osztály is végez a továbbképzésen, az eredményektől függően a tervek szerint az egész országra kiterjeszthetik az oktatást. De a jelenlegi tanfolyam is azért indult el, mert a rendőrök jelezték a feletteseiknek, hogy szeretnének többet megtudni a kriptopénz témában.

A londoni rendőrségtől az alábbiakat nyilatkozták a kriptopénz továbbképzésről:

„A kurzus célja, hogy megfelelő tudást és ismeretet adjunk át a rendőröknek és nyomozóknak a kriptopénzek kapcsán, így ezt fel tudják majd használni a nyomozások során.”

Bitcoin training a KongresszusbanA tananyag elvégzése után a részvevők a nyomozati környezetbe helyezve már tudni fogják, hogyan lehet felismerni, használni és akár lefoglalni a kriptopénzeket, amennyiben szükséges.

Ez az első ilyen kezdeményezés az Egyesült Királyságban, azonban volt már hasonló tréning az Egyesült Államokban tavaly. Az amerikai kongresszus tagjai tavaly nyáron vettek részt egy bitcoin gyorstalpaló kurzuson. Akkor a honatyákat azért oktatták kriptopénz témában, mert szerettek volna naprakészek lenni a kriptovilág eseményeiből, hogy kellően körültekintő döntést hozhassak a szabályozásról. Az eseményen akkor több vezető iparági szereplő is részt vett, hogy a legjobb tudást tudják átadni a kongresszus tagjainak. Arról viszont nem érkezett hír, hogy a londoni rendőrség részére most ki tartja ezt a kriptopénz kurzust.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük