A G20 októberre tervezi meghozni a kriptopénzmosás elleni törvényeket


Egy dokumentum szerint a G20-tagok októberig tervezik asztalra tenni a kriptopénzekre vonatkozó pénzmosás elleni (anti-money laundering – AML) globális szabványt.

A vasárnapi nyilatkozatban kiemelték, hogy a G20 tagországok pénzügyminiszterei és jegybankelnökei a hétvégén tartott találkozójukon újfent kifejezték álláspontjukat, hogy “éberen” fogják figyelni a kriptopénzeket.

A tagországok továbbá felkérték a nemzetközi Pénzügyi Műveleti Munkacsoportot (FATF – Financial Action Task Force), ami egy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen létrejött kormányközi testületet, hogy tisztázza 3 hónapon belül, hogy a jelenlegi pénzmosás elleni szabványokat hogyan lehetne a kriptopénzekre alkalmazni.

“A kriptoeszközök jelenleg nem jelentenek kockázatot a globális pénzügyi stabilitásra, de továbbra is éberek maradunk. … Újfent megismételjük a FATF-szabványok végrehajtásával kapcsolatosan tett márciusi kötelezettségvállalásainkat és arra kérjük a FATF-et, hogy 2018 októberében tisztázza, hogyan alkalmazhatók ezek a kriptoeszközökre” – jelentették ki közösen a tagországok a dokumentumban.

Korábban már cikkeztünk a márciusi G20-csúcsról, ahol a tagországok már kérték egy pénzmosás elleni szabvány lefektetését a FATF-tól annak érdekében, hogy követendő példát mutasson a nemzeti pénzügyi szabályozóknak a kriptopénzeket illetően.

A múlt hónapban röppent fel a hír, hogy a FATF kötelezően alkalmazandó kriptopénzmosás elleni szabályokat dolgozott ki a kriptotőzsdéknek miután az ügynökség egy februári jelentésben kifejezte elkötelezettségét a kriptopénzmosás elleni szabályok kialakítására.

A múlt hét elején a Pénzügyi Stabilitási Tanács (Financial Stability Board), amely a G20-tagoknak készít elemzéseket és ajánlásokat a globális pénzügyi rendszerekre vonatkozóan, bemutatott néhány kulcsfontosságú metrikát, amelyekkel a kriptopénzeket lehetne felügyelni. Mindezt a hétvégi G20 tárgyalás előtt tette, összhangban a tagországok márciusi kérésére.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.