Kriptotőzsdék, ahol már beszállhatsz az Ethereum 2.0 staking szolgáltatásba

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Ethereum 2.0 első fázisának sikeres indulása egy nagyon fontos lépés abba az irányba, amely egy skálázható, hatékony és eredményesen működtethető Ethereum hálózatot hoz majd el. Az átállás a Proof-of-Work mechanizmusról a Proof-of-Stake-re egyúttal a ma ismert Ethereum bányászat végét is jelenti. Mostantól mindenki számára, aki pénzt akar keresni azzal, hogy részt vesz a hálózat működtetésében, be kell fektetnie saját tőkét is. A tőkét egy okosszerződésbe kell lekötni körülbelül két éves időszakra, amely során a hálózat a bizalmat tokenek formájában jutalmazza.

Azonban meg van határozva egy előzetes mennyiség, amivel be lehet szállni. Legalább 32 ETH-t kell befektetni egy speciális tárcába, hogy részt lehessen venni a működtetésben. Természetesen minél nagyobb a betétként elhelyezett ether, annál nagyobb a megtérülés.

De nem mindenkinek van szabad 19 ezer dollárja (32 ether 590 dolláros árfolyamon számolva), amit le tud kötni legalább két évre. Mi van, ha valaki ennek csak a töredékével akarna beszállni?

Erre a problémára jöttek elő különféle megoldásokkal a kriptotőzsdék. A megoldások része egy staking pool létrehozása, ahová a kisbefektetők elhelyezhetik a pénzüket, a tőzsde pedig összegyűjti azokat. Ezután a tőzsde leköti azokat egy okosszerződésben, és az évek során majd a kapott tokenjutalmakat arányosan visszaosztja az eredeti befektetők körében.

Ha tetszik az ötlet és a megoldás, most bemutatjuk a legjobb tőzsdéket, amik támogatják az Ethereum 2.0 stakinget. Figyelem! A cikk közvetítőlinkeket tartalmaz és rajtuk keresztüli regisztrációval segíted a BitcoinBazis.hu fenntartását.

Binance

A Binance a legnagyobb kriptotőzsde kereskedési volumen alapján, így minden befektető első opciója, ha kriptókról van szó. Pár napja, december 3-án jelentette be a Binance, hogy támogatni fogják az Ethereum 2.0 tokenek stakingjét. Lehetővé teszik az ügyfeleiknek, hogy már akár 0.0001 ETH-val is beszálljanak, és ígéretük szerint az éves megtérülés 5%-20% körül alakul majd. Az indulást most egy nagy promócióval is megtámogatják, amely minden felhasználónak duplaprofitot ígér, ha egy limitált ideig csatlakoznak a staking pool-hoz.

Binance staking

Huobi

A Huobi Global is támogatni fogja az ETH 2.0 stakinget. Kína legnagyobb kriptotőzsdéje egy olyan új funkciót is bejelentett, amely lehetővé teszi majd ügyfeleinek, hogy könnyedén átkonvertálhatják Ethereum tokenjeiket (ETH) Beacon Ethereum tokenekké (BETH) a staking során 1:1 arányban. Mindez csupán pár kattintás lesz a felhasználóknak. A minimális stake a tőzsdén 0.1 ETH lesz, körülbelül 60 USD. Viszont egy kicsivel magasabb megtérülés ígér mint a Binance, ők 6%-20% körüli éves megtérülést irányoznak elő.

OKEx

Az OKEx egy kicsit későn csatlakozott a partihoz, de ők is támogatni fogják az ETH2 stakinget. Náluk is a minimum betéti összeg 0.1 ETH a Huobi-hoz hasonlóan, és ők is 6%-20% körüli éves megtérülést ígérnek napi kifizetésekkel. A kezdeti időszakot ők is egy promócióval erősítik meg, egy USDT-n alapuló jutalomkampányt hirdettek meg mindenki számára, aki csatlakozik az Ethereum 2.0 stakinghez.

Kraken

A Kraken szerint, ha a felhasználóik beszállnak a staking pool-ba, akkor garantálják az évi 5%-17% közötti hozamot. Eddig viszont még nem határoztak meg minimum belépési mennyiséget, a jutalmakat azonban heti szinten osztják vissza. A Kraken azonban ígéretet tett arra is, hogy a jövőben támogatni fogják az ETH és ETH2 tokenek kereskedését, amivel a hálózatok közötti interoperabilitást és a két blokklánc közötti átmenetet akarják segíteni.

Kraken staking

>>>Olvasd el az útmutatónkat a Krakenről.

Coinbase

Az USA legnagyobb kriptotőzsdéje is bejelentette már az ETH 2.0 stakinget. Egyenlőre azonban még nem jött ki a részletekkel, így a program információira még mindenki vár. Azt azonban már megosztották, hogy lehetővé teszik az ETH és ETH2 tokenek átváltását.

Kapcsolódó:

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.