Miért veszi meg a Robinhood a Bitstamp kriptotőzsdét?

A Robinhood (HOOD) kereskedési platform és a Bitstamp megállapodott a kriptotőzsde felvásárlásáról.

A teljes egészében készpénzes tranzakció értéke 200 millió dollár, és várhatóan 2025 első felében zárul. A vállalat új termékkínálatával szeretné globálisan bővíteni kriptopiaci jelenlétét és intézményi ügyfeleket vonzani – jelentették be.

A 200 millió dolláros, teljes egészében készpénzes tranzakciót a sajtóközlemény szerint várhatóan 2025 első felében zárják le. A cégek azt közölték, hogy a Barclays Capital és a Galaxy Digital nyújtott tanácsadást az eladással kapcsolatban a Robinhoodnak és a Bitstampnak.

A Bitstamp felvásárlása jelentős lépés kripto-üzletágunk bővítésében.

– mondta Johann Kerbrat, a Robinhood Crypto vezérigazgatója.

A Bitstamp nagy bizalmat élvező és régóta működő globális tőzsdéje ellenállónak bizonyult a piaci ciklusokon keresztül… Ezzel a stratégiai kombinációval jobb pozícióba kerülünk, hogy kiterjesszük lábnyomunkat az Egyesült Államokon kívülre és üdvözöljük intézményi ügyfeleinket a Robinhoodon.

A Bitstamp egy brit székhelyű kriptotőzsde, amelyet 2011-ben alapítottak, és gyorsan Európa egyik legnagyobb kriptotőzsdéjévé vált. Jelenleg több mint 85 kriptovaluta azonnali kereskedését kínálja, valamint egyéb kriptotermékeket, többek között intézményi kölcsönzést és stakelést. A közlemény szerint az egyik legjobban szabályozott a piacon, több mint 50 engedéllyel és regisztrációval rendelkezik világszerte. Emellett rendszeres auditáláson is átesik egy globális Big Four számviteli cég által.

A Robinhood decemberben indította el kripto-szolgáltatásait az európai uniós ügyfelek számára.

A Bitstamp platformjának és szakértelmének a Robinhood ökoszisztémájába való integrálása a felhasználók számára továbbfejlesztett kereskedési élményt nyújt, a megfelelés, a biztonság és az ügyfélközpontúság iránti folyamatos elkötelezettség mellett.

– mondta JB Graftieaux, a Bitstamp vezérigazgatója, aki az eladást követően a vezetőség többi tagjával együtt a helyén marad.

Az üzlet felerősítheti a versenyt a kriptotőzsdék piacán, mivel a Robinhood nemzetközi terjeszkedése nagyobb piaci részesedést vehet el olyan cégektől, mint a Coinbase (COIN), amely Észak-Amerikán kívül is igyekszik növekedni.