Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a kriptovaluták az USA átutalási piacából

Egy a Clovr által publikált friss jelentés kimutatta, az Egyesült Államok hazautalási piacán egyre nagyobb teret nyernek a kriptovaluták. A jelentés 707 Egyesült Államokban dolgozó személy szokásait mérte és utalási szokásaik mellett rákérdezett a címzett országokra és az utalásaik okára is.

 

A jelentés szerint 20 ország felel a hazautalások többségéért és a top 10-ben olyan fejlődő országok szerepelnek, mint Mexikó, Kína, India, Fülöp-szigetek, Vietnám, Guatemala, Nigéria, El Salvador, Dominikai Köztársaság és Honduras kapott helyet. Az utalások nagy részét az otthon maradt családok és hozzátartozók fogadják, a megkérdezettek 76.8 százaléka jelölte meg távoli családját, mint fogadó.

Mérhető a kriptók hatása az átutalási piacokon

Clovr kimutatása alapján körülbelül minden második ember PayPalt vagy Western Union/Money Gram típusú pénzátutalási szolgáltatást használ, 25.7 százalék banki átutalást és 15.8 százalék kriptovalutákat. A maradék 12.2 százalék előre fizetett kártyákat, 11.8 százalék csekket vagy e-mailt, 8.9 százalék postai úton küld haza készpénzt és 6.1 százalék hagyományos átutalást postai úton.

A potenciál hogy még többen kezdjék el hazautalásaikat kriptókban intézni adott köszönhetően gyorsaságának és olcsóságának. Összehasonlításképp, Amerikából, ha 500 dollárt szeretnél hazautalni, akkor átlagosan 52.05$ dollárt fizetsz banki átutaláskor, 30.75$ dollárt a Western Unionban, 34.05$ a postán és 16$ dollárt a mobilszolgáltatóknál. Az ügyfelek elégedettségi rangsorát 93.3 százalékkal az online szolgáltatók vezetik, ezt követik 84.1 százalékkal a pénzátutalási szolgáltatók és 73.3 százaléka van megelégedve a banki és hitelintézeti utalásokkal.

Ami viszont elgondolkodtató, az a nemek közti különbségben van. A férfiak továbbra is dominálják a kriptovaluták piacát, legyen szó hazautalásról, vagy simán csak az elfogadottságról. A jelentés végül azzal zárja, hogy a hazautalási piac megérett a hagyományokkal szakító kriptovalutás megoldásokra mivel potenciálisan fényévekkel olcsóbb és gyorsabb alternatívát kínál.

Egy részlet a jelentésből:

Az emberek pénzt küldenek haza miután elhagyták szülőhazájukat és az USA-ban telepedtek le, és a gyakorlat a jövőben is folytatódni fog… Mivel az egyének célja, hogy minden egyes utalásra szánt dollár hazaérjen – vagy legalább minél több – a digitális fizetési megoldások, mint amilyenek a kriptovaluták is, az ügyfelek fokozott érdeklődéséra tarthatnak számot.

A teljes Clovr jelentés fejlődő országok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük