Kriptovalutát fejleszt a Facebook WhatsApp utalásokhoz

A Bloomberg december 2-án jelentette, hogy értesülései szerint a Facebook natív kriptovalutát fejleszt a WhatsApp üzenetküldő applikációjához. A tokent pénzutalásra lehet majd használni az appon belül és elsősorban az indiai átutalási piacra fog fókuszálni.

A Facebook kriptója állítólag egy stabilcoin lesz. A jelentés hozzáteszi, a bevezetésre még várni kell ugyanis a Facebooknak a letétkezelési stratégiát is ki kell alakítania a stabilcoin mögött álló fedezet típusával együtt.

Az indiai átutalási piac  Világbank adatai szerint 2017-ben 69 milliárd dolláros volt, ami a világ teljes GDP-jének 2.8 százaléka.

A WhatsApp-ot több mint 200 millióan használják Indiában és a világon összesen 1.5 milliárdan használják. India elmaradott részein a múlt évben megduplázódott a WhatsApp használók száma ahogy az országban fokozatosan csökken az internetkapcsolat ára.

Az év kezdete óta nagyot változott a Facebook hozzáállása a kriptovalutákhoz. 2018 januárjában a közösségi háló egységes tiltást vezetett be a kriptovaluta hirdetésekre, ami az akkori közlemény szerint olyan pénzügyi termékek hirdetését korlátozza, melyek félrevezetőek.

Májusban a Messenger korábbi vezetője David Marcus jelentette be egy blokklánc részleg létrehozását. Akkor Marcus még a san francisco-i Coinbase vezérigazgatóságában is helyet foglalt.

A Facebook blokklánc divíziója pedig egyre gyarapodik. Egy másfél héttel korábbi hír, hogy a közösségi médiaóriás blokklánc tehetségeket keres a csapatába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük