Kritikus hibát találtak az Ethereum közelgő frissítésében

Lassan, de biztosan érkezik az Ethereum Shanghai-Capella frissítése, úgyhogy egyre jobban kell figyelnünk a körülötte zajló eseményekre. Nemrég az egyik fő fejlesztő, Marius VanDerWijden posztolt arról, hogy négy és fél órányi kemény hibakutatással sikerült egy kritikus hibát feltárni és kijavítani. A pár mondatos kis posztjában VanDerWijden bemutatta, hogy a hiba az volt, hogy a node-ok nem szinkronizáltak megfelelően a Zhejiang devnettel.

Az Ethereum új frissítése pozitív hatást ígér az árfolyamra is

A hibát az okozta, ha egy blokk teljesen üres volt, tehát nem volt benne tranzakció. A javítás alapvetően elég gyors, ahogy Tim Beiko, egy másik Ethereum core fejlesztő rámutatott, ráadásul tesztelni is könnyedén lehet. A Zhejiang nevű tesztnet célja a kifizetések és a digitális aláírási keretrendszer tesztelése. A tesztneten a validátorok validálnak blokkokat, hogy ellenőrizhető legyen, hogy mind követik a konszenzusos szabályokat. A Shanghai-Capella frissítés a tranzakciók végrehajtását és az új blokkok validálását hivatott segíteni az Ethereum hálózatán sok más mellett.

Viszont ami még ennél is fontosabb, ez a frissítés teszi lehetővé a validátorok számára, hogy a 2020-ban, a Beacon láncon lockolt Ethereumot is kifizethettessék. A közelgő frissítés pozitív hatással van az árfolyamra is, jelenleg 1650 dollár körül kereskednek a második számú kriptovalutával. Az elmúlt hét napban az ETH folyamatosan a pozitív zónában mozgott, összességében közel 2%-os emelkedést tudott összehozni. A fejlesztők és az Ethereum közösség is abban bízik, hogy a Shanghai – Capella frissítés segít majd még jobban megerősíteni a hálózatot, ami további  áremelkedésekhez vezet majd. A Shanghai-Capella frissítés valamikor majd idén márciusban érkezik.