Sikeresen feldolgozta a stakelt etherek kifizetését az Ethereum tesztnetje

Az Ethereum teszthálózatán történő szimuláció során sikeresen megtörtént a stakelt ethereumok kifizetése. A blokklánc ezzel hatalmas lépést tett annak érdekében, hogy teljes értékű proof-of-stake hálózattá váljon.

A Zhejiang tesztneten végrehajtott frissítés volt az első a három főpróba közül, ami a már régóta várt Shanghai hard forkhoz, amely várhatóan a jövő hónapban fog megtörténni. A teszthálózat célja, hogy a fejlesztők számára főpróbát biztosítson a kifizetéseket illetően, hasonlóan azokhoz, amelyek az Ethereum fő blokkláncán fognak történni a már említett frissítést követően.

A szeptemberben végrehajtott Merge óta, aminek köszönhetően a blokklánc proof-of-stake algoritmusra állt át a Shanghai lesz az első hard fork az Ethereum számára. Viszont amíg a Shanghai frissítés meg nem történik, a staking mechanizmus csak egyirányú, vagyis a felhasználók betehetik az ethert, de ki nem vehetik.

A Zhejiang teszthálózaton a részleges és teljes kifizetések, valamint a BLS módosítások szerepelnek a végrehajtás hasznos terhében. Egy sikeres forkkal állunk szemben.” – mondta Busa Barnabás, az Ethereum Foundation fejlesztője.

A BLS módosítások lehetővé teszik az emberek számára, hogy megváltoztassák a kifizetést hitelesítő adatokat, hogy megfelelően feldolgozzák a stakelt ether kifizetéseket.

A Zhejiang az első a három tesztnet közül, míg a másik két frissítés, a Sepilia és a Goerli a következő hetekben várható, amelyek a Shanghai szimulációját futtatják le. A teszthálózatok segítenek, hogy a fő blokkláncról egy másolatot képezzenek, amelyen mind a fejlesztőknek és felhasználóknak lehetőségük nyílik, hogy teszteljék az alkalmazásaikban végrehajtott kódváltozásokat.

Amennyiben a hard fork sikeres lesz, úgy az nagy jelentőségű lesz a kriptoiparra. Egyesek úgy vélik, hogy bekövetkezte után egyre több ember kötelezi el majd magát a stakelés mellett. Másrészt előreláthatólag az ETH árfolyama csökkeni fog az eladási kényszer miatt, amit a stakelt eszközök tulajdonosai okoznak majd, akik sieti fognak kivenni régóta tartott pénzüket.