A kubai kormány kriptopénzzel oldaná meg az ország pénzügyi problémáit

A kubai kormány a kriptopénz segítségével szeretné leküzdeni az ország egyre súlyosbodó pénzügyi problémáit. A szankciókkal sújtott országot a koronavírus járványa csak továbbgyengítette, a gazdaság a tönk szélére került.

A kubai kormány kriptopénz tervei

A múlt hónapban a Kubai Kommunista Párt, az országot irányító központi párt javaslatokat tett, hogyan lehetne felhasználni a kriptopénzeket, hogy segítsék kilábalni az országot gazdasági problémákból. Akkor az előterjesztésben még az állt, hogy a fő döntéshozók április 19-én vitatják meg az gazdasági elemzés részleteit.

Most pedig úgy tűnik, hogy a javaslat kellő támogatottságra tehet szert. A EFE hírügynökség jelentése szerint Miguel Diaz-Canel elnök egy virtuális megbeszélés keretein belül beszélt a regionális kormányzókkal és a felsőbb szinteken mozgó politikusokkal a kriptopénz elfogadottság témájában. A következő lépés pedig a lakosság tájékoztatása lehet.

Az elnök egy online újságírói konferencián már elmondta, hogy a kriptopénzek használata a nemzeti gazdaságban meglehetősen “kényelmes”.

Az újságíróknak elmondta, hogy hamarosan maga is tájékoztatja a közvéleményt a kriptopénzek használatával kapcsolatos döntésről. Azonban ennél többet nem árult el a terveiről.

Kubát az elmúlt hetekben, hónapokban nem csak a gazdasági nehézségek és a koronavírus állítja kihívás elé. Az elnök is utalt rá, hogy megjelentek a befektetési jellegű piramisjátékok az országban. Ráadásul van amihez a kubai kormány nevét használják fel, pedig az nem vesz részt semmi hasonlóban.

Hozzá kell tenni, a kubai kriptopénz adoptációs tervek bár jól hangzanak, nem ez az első, hogy felmerült a téma az országban. Már 2019-ben is nyilatkozott úgy az ország gazdasági minisztériuma, hogy vizsgálják a kriptopénzek adta lehetőségeket. Sok minden azonban érdemben nem történt az országban a szabályozás tekintetében azóta sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.